Синът на пребития в психодиспансера пациент с кошмарни подробности от моргата

0
1394
Ужасяващи подробности разказа пред БЛИЦ синът на мистериозно починалия в Психодиспансера в Пловдив Спас Радушев от Лъки. Красимира Радушев с треперещ глас обясни пред репортера ни, че когато е влязъл в моргата с брат си, за да разпознават баща си, 61-годишният мъж е бил с пуловер. „В моргата всички са голи. Това много ме учуди, че той е облечен, много ме притесни и синината по окото му. Имаше и голяма подутина. Аз съм мъж, и мен са ме били и такива синини и подутини се получават след як пердах, а не след падане на земята, както ми обясниха”, коментира Красимир. Той е бил в шок и продължава да е, защото съмненията,, че бащата не е починал след инцидент от падане се разсеяли бързо покрай грижите за погребението.

Сега обаче, след като публично беше оповестено, че има сериозни съмнения за причинена смърт след нанесен побой, младият мъж е в тотален ужас. На въпрос на БЛИЦ ще разреши ли ексхумация на тялото, Красимир заяви, че трябва да се посъветва с брат си и сестра си, които живеят в Пловдив.

„Ако се прави това, да се изкара баща ми от гроба, не знам как ще го преживея, трябва да се скрия в дън земята”. Не знае дали ще съди болницата, ако се докаже вина от страна на лечебното заведение. Разказва печалната история с мъка.

„Миналата сряда баща ми беше отведен с полиция в психодиспансера в Пловдив Той и друг път е лежал там. Никога не сме имали оплаквания от лекарите и персонала. Само ми се оплакваше, че другите болни му крали я часовник, я нещо друго. Баща ми се разболя от психически проблеми, когато аз бях на 6 години, след това се разведоха с майка ми. Той обикаляше нощем, заявяваше на комшиите, че аз или жена ми сме претърпели инцидент, че е станало нещо лошо. Понякога влизаше в къщите на хората, но те го знаеха, бяха му свикнали. Последно време беше спрял да си пие хапчетата. Буйствал е, но с думи, никога няма да посегне на човек. Аз съм миньор, по цял ден и по цяла нощ сме в мината, не съм бил много наясно какво е правил, но съседите му ми се оплакаха. Ние живеем отделно. Настоявах да си пие хапчетата, но той казваше, че му пречели. Пиеше много кафета на ден, пиеше и бира. ”, разказа пред БЛИЦ още Красимир Радушев.

Така в сряда полицията отвела баща му след оплакване от комшиите, а в четвъртък брат му се обадили  казал, че баща им е починал. Лекарите били съобщили, че паднал, ударил се лошо и два часа се борили за живота му, но сърцето не издържало. Паднал, както стоял прав. „Майка ни е  на легло от години, не може да говори и да се движи, гледа я вторият й съпруг. Каква стана тя. Ние чакахме мама, а си отиде тате”, не спира да се вайка мъжът и  не спира да пита защо баща му е бил със синина и подутина на окото и е бил с пуловер в моргата. „Може би трябваше да погледна по тялото, под пуловера дали има синини, но не посмях”, казва още покрусеният син и вдига ръце, не знае какво да предприеме.

Пред БЛИЦ шефът на Психодиспансера в Пловдив Марияна Господинова заяви, че няма да ни направи връзка с битата от починалия сестра. Няма да коментира нищо, защото вече тече разследване. Все пак Господинова каза, че сестрата е била ударена от Спас само по носа, имало камери, които ще покажат, че пациентът е бил само изнесен,   не е бил бит. „Когато приключи разследването, тогава ще говоря”, отсече Господинова. БЛИЦ потърси на няколко пъти и ресорният заместник-кмет по здравеопазването на Пловдив Розалин Петков, но той не си вдига телефона.

Както съобщихме медицинската сестра в пловдивския психодиспансер Маргарита Йончева е била нападната от буйстващият Спас Радушев от Лъки, докато му е взимала кръв, а част от пациентите се нахвърлили с юмруци върху него и са го набили. Ден по-късно мъжът умира в болницата. Оказва се, че нито една институция не е уведомена за масовия бой. Полицията започна разследване. Има съмнения, че има опити да се прикрие смърт в следствие на побой и че човекът не е издъхнал от инцидент и  удар в главата от падане, а е бил убит.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук