СКАНДАЛЕН ЛУПИНГ! Радан Кънев с нов номер – щял да даде 50 хиляди гласа на Татяна Дончева

0
1232

Ново тройно салто направи разкраченият опозиционер Радан Кънев на Изпълнителното бюро на Реформаторския блок, което продължи над 6 часа, научи ПИК. Първо опитал да убеди другите партии, че трябва да отидат да преговарят с Цветан Цветанов за общ кандидат за президент на ГЕРБ и РБ, нищо че уж е в опозиция.

Хората на Кунева обаче казали, че на такива разговори няма да пречат, но и в тях няма да участват, защото ще са най-бързият начин да се занули РБ. Те настоявали блокът да има собствен кандидат или да се направят консултации с патриотите и управляващат коалиция, а не РБ да се моли на ГЕРБ.

Останалите партии подкрепили ДБГ и искали категорично РБ да си има собствен кандидат, което оставило Кънев в изолация. Тогава обаче Радан обяснил, че няма достатъчно десен човек да задоволи структурите му в София, които  му казали, че ще работят за Татяна Дончева, особено ако  тя издигне десен вицепрезидент в двойката си. „Ще й дадем към 50 хиляда гласа и ще издигне дясно вице“, изцепил се Радан.

Настанал чутовен скандал, издават присъстващи. От НПСД му напомнили, че в София ДСБ няма и 20 хиляди гласа. При тази новина за колаборации в ляво Зеленогорски поискал свикване на пресконференция веднага.

Тогава Кънев изкарал третата си карта –  че това е искането на структурите му, които в София не са под негов контрол, а на Вили Лилков, но че самият той виждал като много удобен кандидат Йорданка Фандъкова от ГЕРБ. Така щяло да може тя да стане президент и след това на местни избори за София ГЕРБ да бъде разцепен.

Радан Гимнастика ще ти викаме вече, пошегувал се с него човек от ДБГ, а СДС казали, че ще е по-правилно да е Радан Гилотинката, издават още присъствали на Изпълнителното бюро.

Присъстващи от гражданския съвет обаче коментираха неофициално, че Радан не се е объркал, а е видял социологията на три агенции, които измерили, че ДСБ има 0,6% рейтинг, негов личен нов проект едва стигал до 0,4 %, а проект на шоумена Трифонов – 3% и това обяснява опитите му бързо да се върне на борда на РБ, които имали трайни 5%./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук