Скандалната данъчна длъжница Венелина Гочева си купила мезонет за 350 000 евро в училищен двор! Вижте къде се шири медийната шефка (снимки)

0
1476

Скандалната шефка на „24 часа” Венелина Гочева, чиито фирми дължат милиони левове данъци на хазната, се е сдобила с апартамент на стойност 350 000 евро в новостроящ се жилищен комплекс от затворен тип в тузарския столичен квартал „Изток”.

Сделката е изповядана преди около седмица, а за имотната придобивка на Гочева алармираха живущи в съседни блокове на улица „Тодор Стоянов”, които водят продължителна, но безплодна война срещу строително-инвестиционната компания „ДЛД Инвест” АД, строяща 6-етажните ВИП блокове на ръба на закона.

Неясно по какъв начин фирмата-строител на новото жилище на Венелина Гочева е заграбила огромна част от училищния двор на техникума по електроника „Джон Атанасов” и на територията на някогашното футболно игрище за учениците е вдигнала помпозния комплекс „Комодо”. Жилищния комплекс, състоящ се от три 6-етажни блока, се разпростира между двете тихи улички „Тодор Стоянов” и „Райко Алексиев”, а според обявлението на инвеститора собствениците на вече разпродаващите се като топъл хляб апартаменти ще се сдобият с акт 16 през есента на 2016 г.

Сред ВИП купувачите на жилище, помещаващо се в училищен двор, е Венелина Гочева, категорични са хората от квартала.

„През последния месец госпожата идва няколко пъти с по-млад от нея мъж, за да оглежда апартаменти. Спря се на единия от двата мезонета от блока откъм улица „Тодор Стоянов”, който струва 350 000 евро. Преди няколко дни строителните работници ми докладваха, че ще си имаме нова звездна комшийка – Венелина Гочева купила мезонета заедно с прилежащо мазе и гараж”, възмущава се обитател на съседна кооперация, който още не може да се примири с незаконното строителство на тузарския жилищен комплекс, заграбил почти 1/3 от училищния двор на Техникума по електроника.

„Навремето журналистите щяха да разкъсат тарикати и печалбари, които лишават децата ни от място за спортуване, а сега началниците на водещи български медии търгуват смело с бандити-бизнесмени, а после имат наглостта да поучават обществото и да изнасят лекции в парламента по обществено важни въпроси”, възмущават се жители на квартал „Изток”.

Информатор на ПИК от сравнителното близкото обкръжение на Венелина Гочева потвърди информацията за прясната имотна покупка на медийната шефка. Според източника ни в жилището ще се настани не Гочева, а нейния син, когото Венелина галено нарича „моят Гого”.

Апартаментът на Венелина Гочева е в най-представителната от трите жилищни сгради, ситуирана откъм улица „Тодор Стоянов” (вижте снимките).

Информационна табела с подробна информация за строителството на жилищния комплекс, осъществения строителен надзор и броя на работниците, ангажирани в строежа на тузарските кооперации липсва, но това е най-невинното от серията беззакония, царящи около строителството на комплекса, окупирал двора на Техникума по електроника./ПИК

Кооперация за чудо и приказ в училищен двор

А децата къде ще играят, госпожо Гочева?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук