Скандална мълва за собственика на „Първешица“, чиято щерка направи куп поразии с тузарския си „Мерцедес“, и арестуваната зам.-кметица на „Младост“

0
16185

Арестуваната зам.-кметица на столичния район „Младост“ Биляна Петрова е пишела проектите за европари на Димитър Зоров, съобщи BulNews.bg.

Тогава тя е заемала отговорна позиция в Разплащателната агенция на земеделското министерство. В средата на април Петрова бе задържана заедно с кмета на „Младост“ Десислава Иванчева при зрелищна акция в центъра на София. Оттогава двете са в ареста с обвинение на взимане на подкуп.

Около собственика на мандра „Пършевица“ Димитър Зоров се разшумя отново преди дни, когато дъщеря му Силвия блъсна с чисто новия си „Мерцедес“ двама души край София. Мъжете работели в „Чистота“ и изпълнявали служебните си задължения, когато 24-годишната жена ги прегазила. Единият от пострадалите е в тежко състояние и медиците се борят за живота му.

Малко известен факт е, че Димитър Зоров е завършил полицейската академия в Симеоново в един випуск с Бойко Борисов.

Веднага след промените той се захваща с млечния бизнес.

Бившият милиционер купува полуразрушената мандра в местността Пършевица във Врачанския балкан, като финансирането е осигурено от банка. Първи помощници са съпругата му Марияна и майка му Вълкана.

В средата на 90-те години на пазара вече се предлагат кашкавал, сирене, мляко и други продукти с марката „Пършевица“. На етикета и върху камионите и до днес грее детското личице на дъщеря му Силвия. Младата жена завърши висше образование във Великобритания и сега се занимава със семейния хотел, който е до мандрата във Врачанския балкан.

През тези години Зоров се налага като гостоприемен домакин на важни клечки от европейските институции. Говори се, че навремето дори купил джет специално за служител на ОЛАФ, който пристигнал да провери как се харчат парите на ЕС, отпуснати за развитие на българското селско стопанство.

Любезният домакин помогнал на чиновника да изкара незабравими дни на Черноморието в компанията на приятеля си. Гей двойката смело цепела вълните с подарения джет.

Благодарение на добре написаните и презентирани проекти от арестуваната за взет подкуп Биляна Петрова, Зоров прави и втора мандра, която обира млякото от Видин до Плевен. С подкрепата на европарите той става един от първите производители на биомаса. Странното е, че нито веднъж той не става жертва на свирепите млечни войни, които текат с пълна сила през мутренските години.

Обществото следи с интерес дали милионите на Димитър Зоров ще изиграят решаваща роля при определянето на наказанието на дъщеря му Силвия. Въпрос на дни е да се разбере дали държавата ще се огъне под натиска на богатия баща или газещата хора дъщеря ще получи заслужен урок от българското правосъдие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук