Скандално! Бюфет в пловдивско училище сервира солен айрян и вафли

0
529

Наемателят на бюфета на Националната търговска гимназия отнесе глоба от 1000 лв. за продажбата на вафли и солен айрян. Тези стоки са в забранителния списък на Наредбата за здравословното хранене на учениците, затова и санкцията вече е потвърдена от Пловдивския районен съд.

Морените и айрянът, на чийто етикет било изписано съдържанието на сол, са засечени в бюфета при проверка на 8 ноември 2016 г., пише „Марица“ Тъй като представителката на Регионалната здравна инспекция е констатирала наличието на подобни стоки в търговския обект и преди месеци, този път се стигнало до налагане на глоба.

Пред съда санкционираният търговец твърдял, че има разрешение за търговия с такива храни и напитки, издадено от земеделското министерство, както и че разполага със сертификати за качеството на вафлите и айряна. Според съда обаче това по никакъв начин не променя факта, че той е нарушил изискванията на Наредбата за здравословно хранене на училищата.

В нея изрично е записано, че на учениците не трябва да се предлагат захарни и шоколадови изделия с изключение на шоколад, а напитките не трябва да съдържат сол. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук