Скандално в ДЕЙЛИ ПРЕС! Арестуваният за опит за блудство заплашвал 7-годишните деца да пазят тайна (ОБНОВЕНА)

Училището вече взе допълнителни мерки за сигурност

0
14962
dav

Мъжът, арестуван за опит за блудство в столичното 17-о училище, заплашил жертвите си да пазят тайна. С децата предстои продължителна работа на психолози. Училището вече взе допълнителни мерки за сигурност.

Микробусът на обвинения в блудство днес беше изтеглен от двора на училището. 

По време на атаката на Валентин Асенов 7-годишните му жертви са в тоалетната. Той влязъл и затворил вратата. „Казал е, че ако не пазят тайна, ще се случат лоши неща”, заяви Красен Койчев, училищен психолог.

Вратата няма ключ, децата се отскубват от насилника и бягат. Асенов е заловен на следващия ден по време на доставка. Единият баща се нахвърля върху него, докато той отрича.

„Казваше, че сигурно има някаква грешка, че са деца и си въобразяват”, заяви зам.-директорът на училището Калина Караянева.

С родителите си обаче споделя само едното дете. Другото мълчи, защото е заплашено от насилника да пази тайна.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

„Много често хората, които прибягват до насилие спрямо деца, ги карат да пазят тайна. Казват им, че нещо лошо ще се случи, ако кажат на някого – на семейството им, на майките, на бащите им, затова много често децата пазят тайна, когато попаднат в такава ситуация. Ако и двете си бяха замълчали, тогава щяхме да имаме много по-сериозен проблем. Може би щеше да се случи отново, в някоя друго училище, защото този човек обикаля от училище в училище и зарежда навсякъде”, обясни училищният психолог Красен Койчев.

Един от симптомите, че нещо терзае крехката детска психика, е рязката промяна в поведението. И най-вече – нарушения в съня, подчертават психолози.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук