СКАНДАЛНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Учителка за децата със специални потребности: Те са зверски опасни!

0
13181

Децата със специални потребности са „зверски опасни“. Това скандално изказване направи детска учителка. Повод за него беше убийството в Бургас, за което е заподозряно 15-годишно момче,  ползвало ресурсен учител.

Във „Фейсбук” Христина Шиндова пише, че децата със специални образователни потребности може да са „зверски опасни“. Настоява да се спре с приобщаващото образование и да се върнат специалните градини и училища.

Оказва се, самата тя е преподавател в детска градина, в която 2 от 9-те групи са именно за деца със специални потребности. „Нито мога с лека ръка да застана на нейна страна, нито да я оневиня… Тя е един добър учител, млад, вярно е, че няма опит, но децата я обичат (..) тя работи с 4-5 деца със СОП в нейната група”, каза Ивелина Иванова, директор на градината „Ален мак“ пред БТВ.

Учителката отказва интервю. Родителите и колегите й научиха от нас за скандала. Общината е спряла отпуските на директорката и учителката, за да получи обясненията им. Майки на деца със специални потребности и неправителствени организации реагираха остро и в отворени писма настояха образователното министерство да повиши квалификацията на учителите.

„Точно учителка, която работи със специални деца, да каже „специалните деца вън, те са опасни, върнете помощните училища, затворете ги, махнете ги, те са убийци“ – това е недопустимо! Тези учители трябва да бъдат санкционирани”, смята Владислава Цолова от движение „Аутизъм днес“.

Етичната комисия към детската градина ще решава дали да има наказание за учителката, а от образователното министерство заявиха, че ще изчакат проверката на общинските власти, но смятат за недопустимо изразяването на мнения, които дискриминират хората с увреждания.

ЕТО КАКВО ПИШЕ ДО РЕДАКЦИЯТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС РЕНИ:

Тази жена, защото за мен прозвището учител не и приляга няма право да дава оценки и то по толкова болна тема! Всеки един човек може да бъде зверски опасен, ако бъде провокиран! Хвалила се, че Виктория Сикрет я издирвала за модно лице! За нейно сведение срещу въпросната компания има заведени няколко дела за незаконна дейност в рамките на бизнеса с компаньонки! Набират се предимно жени и девойки от бедните държави от соца,като Грузия, Армения, Беларус, Полша и Украйна! Ако желае да се пробва, но да пише глупотевини за децата, които са и поверени е недопустимо! Ако бъде предизвикано такова дете може да реагира остро, но може и да се затвори в себе си и никога да не се отвори към света! А именно ролята на ресурсния учител е да постигне този баланс! Затова ресурсни учители не бива да бъдат хора,които освен ценза нямат и душа и сърце отворени за децата! Нищо не извинява тази жена,нито младостта и, нито липсата и на опит, да върви да моделства! А ето и линк на профила и! Просто не намирам думи да квалифицирам такива хора!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук