СКАНДАЛНО В DAILYPRESS-bg.com! Противниците на ГЕРБ вече влизат в болници оковани с белезници!

Прокуратурата продължава да се държи с Деси и Биляна (заместничката й Биляна Петрова, обвинена заедно с нея, бел. р.) като с най-опасни престъпници, като със серийни убийци!

0
27243

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Безобразията по делото на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева – единствената опозиция на ГЕРБ в столицата, нямат край, видя репортер на информационна агенция „Дейли Прес“. Иванчева, която през април беше арестувана показно в центъра на София и оттогава е в ареста по дело за подкуп, в сряда беше отведена в болница за изследвания с белезници на ръцете и пранги на краката. Това се видя от видеоклип, разпространен от нейни близки във „Фейсбук“. Досега нито терористи, нито убийци, нито рецидивисти са били извеждани с оковани крака, абе изроди прости докога така в тази държава?

„Иванчева постъпи в болница за седмица с цел детайлни изследвания заради тумор на хипофизата, който има от около две години, който вероятно се е увеличил“, се обяснява в поста към видеото.

„Прокуратурата продължава да се държи с Деси и Биляна (заместничката й Биляна Петрова, обвинена заедно с нея, бел. р.) като с най-опасни престъпници, като със серийни убийци!“ 

Image result for десислава иванчева

Според съобщението Иванчева е окована като Ханибал Лектър, „само маската са пропуснали, но пък я бяха наплашили достатъчно, като й бяха забранили да говори!“ Ден по-рано по същия начин от ареста е изведена за прегледи и Биляна Петрова, съобщи още тогава информационна агенция „Дейли Прес“.

От Министерството на правосъдието, което отговаря за охраната на арестите, потвърдиха пред „Дейли Прес“ и обясниха, че белезниците на ръцете и краката са помощни средства, които се ползват при всеки арестант, който е извеждан на преглед във външно лечебно заведение. И това не било специално отношение към Иванчева. Тези „помощни средства“ се ползвали съгласно инструкция от 2013 г.

„Дейли Прес“ попита и спецпрокуратурата дали въпросната инструкция се прилага винаги. До приключването на днешният ден отговори не дойдоха. Неофициално беше коментирано само, че прангите и белезниците са задължителни. Иванчева била изведена, защото нужните изследвания не можели да бъдат направени в затворническата болница. 

 

Близките на Иванчева анонсираха още, че подготвят подписка до правосъдния министър Цецка Цачева за пускане на свобода на арестантките, отвод на специализираната прокуратура и „независимо разследване срещу организираната престъпна група, която извърши престъпление по набеждаване“. Каузата им е обречена, тъй като тези неща не зависят от Цачева.

Двете жени бяха държани оковани и в съдебната зала по време на делата им по мерките им за неотклонение и никой от съдебната власт не даде приемливо обяснение какво налага това. На първото заседание в спецсъда обвиняемите дори бяха затворени в клетката за опасни престъпници, където не са били вкарвани дори терористи. Вече 4 месеца съдът отказва да освободи двете жени въпреки влошеното им здраве и приложената медицинска документация.

Те обявиха, че ще съдят държавата в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук