СКАНДАЛНО! Отива си отец Кортези, приютил семейство сирийски бежанци

0
1832

Отец Паоло Кортези от Белене, който се опълчи срещу местния консерватизъм и приюти семейство сирийски мигранти, e отзован и напуска България. Преди минути отецът написа на страницата си във Фейсбук: „Не успях, не успяхме. Бог да ме прости. Не знам къде ще ме води Бог… Ще видим. Довиждане и успех. Продължавайте вие (за сега) битката за истината, за справедливостта, за паметта, с чест и вдигната глава. Няма да се подчинявате на никой. Не се страхувайте и не се срамувайте никога да се борите за доброто, за истината, за ценностите“.

Припомняме, че името на католическия свещеник Паоло Кортези бе замесено в скандал, който придоби силен обществен резонанс. След като се опълчи срещу местните и заяви, че им спира помощите, след като те категорично отказаха да приемат бежанци в града, дойде и неговото отзоваване.

Благодарение на помощта на свещеника четиричленното семейство от Сирия се установи в Белене на 1 март. Последва вълна от недоволство. Изплашени, бежанците решиха да напуснат крайдунавското градче.

„Идват от пет години война и не искат да продължават да живеят със страх, със заплахи. Може би днес някой ще танцува за победата, но това според мен е голяма загуба за обществото. От днес католическа църква спира всяка помощ на гражданите“, заяви тогава отец Паоло Кортези./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук