СКАНДАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА dailypress-bg.com! Хомо дружинки дебнат млади момчета в Борисовата градина! Парк на ужасите, или малко данни за Борисовата градина (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

0
286189
Снимка: Информационна агенция "Скандалните Новини" Архив*.

Репортаж на: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

Гей дружинки атакуват момчета в Борисовата градина, оплакаха се столичани пред Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com).

Централният софийски парк е арена на хомосексуални страсти всяка вечер и под прикритието на храсти и беседки компаниите с леви наклонности се гаврят с минували, научи първо „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com).

„Не ни стига Чеци, заради когото жените вече не пристъпват по алеите дори денем, ами сега и нас трябва да ни е страх от нахалните педали“, ядосва се младеж на 17 години в жалбата си до „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com). Той разказва, че пътят му към дома всяка вечер минава през парка.

Снимка на Кристиан Токушевв.
17-годишния младеж твърди, че има страх от гейовете.
Снимка на Кристиан Токушевв.
17-годишния П. Б.

„Всяка вечер ме тормозят. А онзи ден един изскочи направо пред мен и ми подвикна: „Секси, ела да ти покажа какво искам да скрия в дупето ти!“. Ако не бях сам, щеше да види аз какво му готвя“, заканва се софиянецът. Той и приятелите му обаче се страхуват от саморазправа с гей дружинките. Причината е, че напористите хомосексуалисти се събират на големи групи и не се плашат да налитат и по-яки мъжаги. Вече има няколко подадени жалби срещу любителите на мъжки ласки от парка, но доказателства за тормоза им над минувачите се събират трудно.Резултат с изображение за полиция софия

Свързано изображениеКражбите и грабежите държат първенството в статистиката на извършени престъпления на територията на Борисовата градина и Ловен парк в София. Общият брой на кражбите от 2017 до днес са 40, а на грабежите – 19, разбра първо „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com).

На територията на двата парка неведнъж са ставали престъпления, жестокостта на някои от които породи силна обществена реакция. Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com) поиска статистика от МВР по Закона за достъп по обществена информация за всички тежки престъпления от 2008 г. насам, извършени на тяхна територия. 

Според статистиката убийствата са четири, а изнасилванията –  5.

Резултат с изображение за сдвр логоВпечатление прави, че сред данните липсват някои от публично известните случаи като убийството на Яна Кръстева през 2011 година или побоя на две 22-годишни момчета, бити от мъже с черни качулки, или над 67-годишния мъж, който бе пребит пред погледа на внучетата си. От СДВР обясниха пред „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com), че местоизвършването на престъплението не е основен елемент при водене на статистика. 

Студени досиета!Свързано изображение

Свързано изображениеДата: 30 септември 2008 г.
Име: Михаил Стоянов, 25-годишен, студент по медицина.

Убит след побой. Делото започва пет години по-късно. Прокуратурата работи три години по случая, а на разследващите им трябват две години, за да стигнат до извършителите.

Обвинителният акт бе връщан два пъти. Подсъдимите са двама – Александър Георгиев и Радослав Кирчев. Те „прочиствали“ парка от гейове. Софийският градски съд ги признава за виновни на 22 юни 2015 г.

Присъда: 13 години затвор за Александър и 4 г. и 10 месеца за Радослав
Какво се промени в парка след този инцидент: НищоРезултат с изображение за Кръв

Резултат с изображение за Борисовата градина момчетаДата: Март 2011
Име: Неизвестни, 22-годишни момчета

Ранен следобед. Пребити от група мъже с черни качулки. Причината – косата на единия била розова. Минаващо през мястото момче сигнализира близките полицаи. Единият от нападателите бе заловен на място.

Развитие: неясно
Какво се промени в парка след този инцидент: НищоРезултат с изображение за Яна Кръстева

Резултат с изображение за Яна КръстеваДата: 9 юли 2011 година 
Име: Яна Кръстева, 28 години

Убита чрез задушаване след изнасилване. Тялото е открито ден след смъртта й – на 10-и. От парламентарната трибуна тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обявява, че има двама заподозрени. Единият – Николай Русинов-Чеци, е обявен за общодържавно издирване, а другият – Пламен Трифонов, е задържан.

Той остава в ареста четири месеца. Докато експертиза в Австрия не обръща хода на разследването. Обвиняем става Николай Русинов-Чеци. Впоследствие той е и единственият подсъдим по делото, макар и обвинението да е за умишлено убийство в съучастие, другият или другите остават неизвестни.

Присъда: 

Софийският градски съд осъжда Чеци на доживотен затвор. Апелативният намалява присъдата на 19 години. Заседанието във Върховният съд бе на 16 декември 2015 година.

Какво се промени в парка след това: Повече от година по-късно в парка бяха монтирани 30 камери.Резултат с изображение за Георги Игнатов

Резултат с изображение за Георги ИгнатовДата: 2 юни 2015 година
Име
: Георги Игнатов, 16 години

Открит мъртъв на пейка, след сигнал около 12 часа на обяд. Причина за смъртта – пробождане с нож в областта на гърдите.

Георги е деветокласник, на 16 години. Пейката, на която е открит, не попада в обсега на охранителните камери. Няколко месеца по-късно полицията разпространи снимки от камера на намиращ се в близост паркинг. На тях се виждаше тичащо младо момче. Разследването по случая все още тече.

Какво се промени след това: НищоРезултат с изображение за полиция

Свързано изображениеДата: 7 юли 2015 година
Име: Красимир Иванов, 67 години

Пребит пред погледа на двете си внучета. Според дядото нападателите били неонацисти, помислили единия му внук за просяк заради превръзка на крака. Наричали го циганче. Били агресивни. След намесата на възрастния мъж става побоя. Инцидентът не попадна в обхвата на камерите.

Повдигнато обвинение: за хулиганство на 30-годишния Борис Петров. На 6 август Софийският градски съд му наложи мярка „задържане под стража“, той все още е в ареста.

Какво се промени след това: Нищо

Частите от двата парка, които са заети само с горски насаждения (като например целия т.нар. Ловен парк, който е държавна собственост) нямат охрана, камери или осветление. В по-централната част на Борисовата градина, условно маркирана от езерото „Ариана“ до езерото с лилиите, през деня за охраната се грижат патрули на общинска полиция, а през нощта сигурността е осигурена от СДВР. Има също така конна полиция, както и полицаи с колелета, като те са разделени между общинска полиция и СДВР. На т.нар. централна част, която от 2011 година е собственост на Столичната община, има монтирани 37 камери, 7 от които са поставени миналата година около булевард „Драган Цанков“.

И какво като има камери?Резултат с изображение за Георги Игнатов

Резултат с изображение за Георги ИгнатовСлед монтиране на камери в парка стават два от публично известните случаи.

Побоят над 67-годишния мъж е на оживено места в парка, близо до кафене до стадион „Българска армия“. Никой от хората наоколо не е посмял да му помогне, тъй като предимно са били майки с децата си, а собственикът на кафенето се е опитал да спре нападателите, но те са настигнали мъжа и децата по една от алеите в парка. Наблизо не е имало патрул на общинска полиция. Инцидентът попада извън обсега на камерите.

Четири години след монтирането на камери, увеличаване на осветление и на полицейско присъствие в парка стана ясно, че убиецът на 16-годишния Георги Игнатов също е успял да излезе от парка и макар вероятно да е бил заснет от камера, качеството на изображението не е достатъчно ясно.

Дори обективно да няма ръст на престъпленията на територията на парка, струпването на няколко екстремни случая е достатъчен повод за притеснение.

Края на юли 2015 г. в интернет граждани разпространяват „Петиция за справяне с престъпността в Борисовата градина“, в която апелират за засилване на мерките за сигурност в парка, за нетолериране на прояви на агресия и омраза. Петицията е отправена към министъра на вътрешните работи, директора на СДВР и кмета на Столичната община.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ „ДЕЙЛИ ПРЕС“!Резултат с изображение за Борисовата градина снимки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук