Скандалът продължава! Ердоган категоричен: Няма да се извиняваме на Русия за сваления самолет

0
1321

В Анкара в момента не се обсъжда въпросът за компенсация за сваления в Сирия руски изтребител Су-24, заяви Ибрахим Калин, представител на президента Реджеп Тайип Ердоган, в интервю за турския телевизионен канал Хабертюрк. Турските власти вече казаха, че съжаляват за станалото, добави Калин.

За извинения и компенсации не е ставало дума. По думите на Калин още е рано да се говори за нормализиране на отношенията между Русия и Турция. Отношенията между двете държави рязко се влошиха, след като турските ВВС свалиха през ноември 2015 г. руски Су-24 на границата със Сирия. Изтребителят участваше в руската военна кампания в подкрепа на сирийския президент Башар Асад.

Летците катапултираха след като машината им беше поразена, но единият от тях загина. Според версията на Турция самолетът е навлязъл в нейното въздушно пространство и не е отговарял на отправените към него предупреждения. Москва твърди, че изтребителят се е намирал в сирийското въздушно пространство. След инцидента русия въведе по отношение на Турция и нейните граждани визови и икономически санкции. Москва изисква извинение и компенсации за нанесените щети./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук