СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА! Аферата“ДИМАКС“ в Кнежа вади на светло мащабна корупционна схема! На вниманието на главния прокурор!

0
20591

Общинският съветник в Общински съвет Кнежа г-н Дилян Сашов Беновски на който Дейли Прес извади схемите на светло, ще се окаже ябълката на раздора за задкулисието в град Кнежа. По всяка вероятност именно той ще е в основата н аграндиозно разследване, което ще стигне до главния прокуроро при това съвсем скоро. Припомняме че в сигнал до Дейли Прес стана ясно че Дилян Сашов Беновски изпълнява длъжността прокурист и материално отговорно лице /МОЛ/ във фирма „Димакс СОД” ООД, ЕИК- 202809611 със съсобственик и управител Наделина Николаева Беновска – съпруга. С Договор №2/01.12.2015 г. между „Аспарухов вал” ЕООД с ЕИК-816088636 /дружеството и 100% общинска собственост/ и „Димакс СОД” ООД са поети ангажименти от страна на „Димакс СОД” ООД срещу заплащане за „Осигуряване на сигнално-охранителна дейност” на обекти собствеността на „Аспарухов вал” ЕООД. Прилагам Ф-ра №3000002403/2016 г. за платени суми от „Аспарухов вал” ЕООД на „Димакс СОД” ООД, която е част от ежемесечно издавани такива. В същото време г-н Дилян Сашов Беновски, в качеството си на общински съветник гласува в Общински съвет на Община Кнежа, Решение №/2016 г., гласува /поименно/ за приемане на отчета на ВиК „Аспарухов вал” ЕООД, като подкрепил /поименно със „ЗА”/, печалбата на дружеството да не се разпределя, а да остане във ВиК като резерв, и по този начин да бъдат осигурени финансови средства и за заплащане на дължимите от „Аспарухов вал” ЕООД на „Димакс СОД” ООД суми, които суми влизат в сметките на „Димакс СОД” ООД, съсобственост на съпругата на Дилян Сашов Беновски.

Е-н Дилян Сашов Беновски
Е-н Дилян Сашов Беновски

„Димакс СОД” ООД срещу заплащане осъществява охрана и на други обекти на територията на Община Кнежа, които са собственост на общината, която е първостепенен разпоредител с бюджетни средства, но и обекти собствени или стопанисвани от второстепенни разпоредители на бюджетни средства, каквито са: училища, детски градини ОДЗ „Огнян Михайлов”-Кнежа, ОДЗ с. Бреница, ОДЗ с. Еница/, Детска ясла – Кнежа, читалище „Борба” – Кнежа, както и читалищата в селата, болница спортна зала /да добавя изчерпателно/ и др. обекти

Е-н Дилян Сашов Беновски, в качеството си на общински съветник е гласувал в Общински съвет на Община Кнежа, Решение №60 по протокол №8/29.01.2016 г., е гласувал /поименно със „ЗА”/ за приемане бюджета за 2016 г. на Община Кнежа. По този начин г-н Беновски е гласувал и за насочване на средства към структури /читалища, детски градини, детски ясли, общински първостепенни и второстепенни разпоредители на бюджетни средства/, с които „Димакс СОД” ООД е в договорни отношения, и от които фирмата собственост на съпругата му получава парични средства.

Г-н Дилян Сашов Беновски, в качеството си на общински съветник е гласувал в Общински съвет на Община Кнежа, Решение №184 по протокол №19 от 10.06.2016г., е гласувал /поименно със „ЗА”/, да бъде поет общински дълг на стойност – 1 000 000 лева.

Мотиви: ”; осигуряване на оборотни средства за разплащания къмдоставчици, за издръжка на местните дейности, в т.ч. издръжка на детските градини и детска ясла, и за други текущи разходи за осъществяване на публичните функции на Общината;”. По този начин той е гласувал, чрез кредит /поет общински дълг/ от страна на Община Кнежа, да бъдат осигурени финансови средства за издръжка на детските градини и детска ясла, и за други текущи разходи на общината, в това число и заплащане на дължимите на „Димакс СОД” ООД суми, които суми влизат в сметките на „Димакс СОД” ООД, съсобственост на съпругата на Дилян Сашов Беновски. След като това журналистическо разследване видя бял свят Дейл прес получи повече от скандална информация свързана с братът на кмета на град Кнежа, който се оказва „кръстникът“ на цялата схема.  Г-н Валери Пламенов Лачовски, брат на кмета на Община Кнежа в момента е прокурист на „МБАЛ – Кнежа” ЕООД, ЕИК-106510662, чиито едноличен собственик на капитала е Община Кнежа с ЕИК-000193243, чиито кмет от 2015 г. е г-н Илийчо Пламенов Лачовски, брат на прокуриста г-н Валери Пламенов Лачовски. Г-н Валери Лачовски изпълнява своите функции на търговски пълномощник на общинската болница, въз основа на пълномощно и договор, срещу което той получава парично възнаграждение. В неговите задължения влиза и изготвяне и депозиране в Общински съвет Кнежа на тримесечни и годишни отчети за дейността на общинската болница, които се подлагат на поименно гласуване от съвета. В гласуването и приемането на отчетите участва със своя глас и общинския съветник Дилян Сашов Беновски, чиято съпруга Наделина Николаева Беновски и живеещата на съпружески начала с прокуриста на МБАЛ-Кнежа г-ца Силвия Бисерова Уручева са съдружнички /съсобственички/ в „Димакс СОД” ООД. Е, кажете ни уважаеми читатели, как да разбираме тази шуробаджанашка плетеница, която от далече има един единствен мирис – мирис на корупция. Ще се заемат ли институциите скоро с тази малка градска „феодална мафия“ питаме ние от Дейли Прес. На вниманието на главния прокурор! 

СКАНДАЛЪТ ТРЪГНА ОТ ТУК! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук