СКАНДАЛ! БАБАТА НА ХРИСТО БИСЕРОВ ОТ ИТН ВИКТОРИЯ ВАСИЛЕВА СЕ СГУШИ „ПОД ЧАРШАФИТЕ“ НА ЕКС ВЕЛИЧИЕТО АХМЕД БАШЕВ ЗА ДА РУШАТ „ПОЛИТИЧЕСКИЯТ МОДЕЛ“ В ПИРИНСКО!

0
135

Бабата депутат която разцепи на пух и прах структурата на ИТН в Пиринския и Кюстендилския край, Виктория Василева размаха метлата, която яха от месеци. Изключително близката до Слави партийка, която вече е депутат и същевременно организационен секретар на ИТН гради здраво задкулисие в югозапада с идеята да превземе скритата власт. Никому нежеланата депутатка в листата на партията в Благоевград е била дясната ръка на вездесъщия вече бивш депутат от Движението за права и свободи Христо Бисеров от времето му в Съюза на демократичните сили и определено е прихванала всички кални номера от онова време. Топ Преса тръгва по следите на мръсно задкулисие, сформирано буквално преди дни от депутатката Василева, което цели да и даде цялата власт на сбръчканата от годините женица.

Основно острие и инструмент за прокарване идеите на Василева, концепцията тя да стане местен феодал, гради бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев. Топ Преса знае за тайна среща между Василева и Башев проведена в гърменско, на която Башев и целунал ръка, а Василева приела да се гушне под „чаршафите“ му с надеждата да феодализира областта. Идеята на бабата и на нейният началник Христо Бисеров е проста – всички обществени поръчки, назначения, прокарване на проекти и управление на държавни ресурси да минават през ръцете на Василева. Освен Башев, идеологът Бисеров е мобилизирал и други бивши политически играчи на ДПС и СДС от близкото минало. Финансирани са и две – три медии, които да прокарват интересите на новата – стара политическа банда.

Башев от своя страна искал само едно – властта в Гърмен. Чрез ИТН и лостовете на партията във властта да му бъде „даден коридор“ да овладее /защо не и да купи/ вотът си в общината и така жадувано да се върне „ на бял кон“. Чрез Василева, Башев затваря още една страница към целта си. Както е известно Топ Преса писа преди време, че структурата на партия „Да, България“ в Рибново, партия която също е част от това управление, са „възпитаници“ на бившият депутат от ДПС. Те дори бутаха свой човек за заместник областен управител в Благоевград. Сега с привличането на един податлив фактор на ИТН шансовете на Башев към местната власт се увеличават, а уменията му да прави политически схеми и интриги ще се ползват от Баба Виктория, за да може пък тя да стане областният „местен феодал“.

Василева разби структурата на ИТН в Пиринско. Никой не я иска!

Василева разби структурата на ИТН в Пиринско. Никой не я иска!

Шефът на Василева –  Бисеров, който бе изхвърлен от Костов по съмнения в корупция търси своят реванш. Докато явно отново не стане клиент на прокуратурата. Сега Виктория Василева менажира „Има такъв народ“ изцяло по модела „Бисеров“. Тя е „професионалът“, който гради структурите – Тошко Африкански е просто креслива фасада. Първата работа на г-жа Василева бе да въведе длъжността „главен секретар“ в ИТН, подобно на поста на Христо Бисеров в СДС.Има нещо по-интересно. Докато Виктория Василева депутатства в СДС в началото на века, неин съветник в Народното събрание е днешна ключова фигура от бизнес империята на Сараите. От най-най-ключовите.Касичката!Неофициално се знае, че със същия човек (съпартиец в синия комсомол) е изживяла роман. Какво излиза? Задкулисие„командирова“ ученичката на Христо Бисеров и любимата на бизнес стратега си при Слави Трифонов да му строи партията!С какво ли биха могли да „държат“ бившия шоумен? Може би с едно групово дело за оперативна разработка (ГДОР) в ДАНС за пране на пари с кодово име „Емири“?Над Слави Трифонов за сега е спуснат щит, сега е удобен на статуквото. Тепърва му предстои да изиграе ролята си в политиката, легендирайки се като „лице на промяната“.Това вече сме го гледали при Волен, Яне, Бареков…Но всичко скрито ще стане явно. За това следете Топ Преса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук