Скандал: Баща принуждавал дъщеря си да проституира в чужбина

0
1610

Млада ромка е била насилствено закарана от родния си баща в Германия, за да изкарва пари за семейството от проституция. Това съобщиха от пловдивската фондация „Джендър алтернативи“.

Сагата се точела отдавна, преди да бъде принудена да стане жрица на любовта, жената избягала от дома си и потърсила помощ от фондацията. В последствие обаче се прибрала и били заставена да отиде в Германия. Такива случаи не са рядкост, обикновено да продават телата си се пращат жени между 25 и 35 години. З

а сексуалната експлоатация разказа адвокат Милена Кадиева от фондацията, която заяви, че в Пловдивско ромките често са жертва на подобен трафик, освен това домашното насилие и малтретиране съпътства почти всеки дом.

Миналият месец е стартирал пилотен проект JUSTROM, по който фондацията е водеща организация в страната, вече има регистрирани 4 случая, свързани със склоняване към проституция и трафик на жени. Адвокат Кадиева разказа още,че ромските фамилии често пращат дъщери, съпруги, сестри в чужбина, където ги продават за пари. Често тези жени са били принуждавани дълги години да проституират, те осъзнават, че не искат да продължават с това, но нямат сили да избягат и да се борят за нормален живот.

Програмата JUSTROM, по която работи фондацията, се изпълнява от Съвета на Европа и Европейската комисия в пет държави в Европа.   Освен България, това са също Гърция, Ирландия, Италия и Румъния. По проекта, който изцяло е насочен към ромските жени, пострадалите уязвими групи могат да бъдат консултирани и да им бъде предложена юридическа помощ срещу нарушения на правата им от типа на на ранни или насилствени бракове, трафик, домашно насилие, изселване, имотни въпроси, полицейско насилие и престъпления от омраза. В Пловдив проектът работи в цялата област.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук