Скандал: Борисов отказва среща с македонския президент! Забранил и на Захариева да ходи!

0
15080

Премиерът Бойко Борисов отказва срещата си с македонския президент Георге Иванов, която е планирана за утре сутрин. Това научи ексклузивно „24 часа“ от сигурни източници.

Държавният глава на Македония е вече у нас и след малко ще бъде приет от колегата си Румен Радев. Срещата на Иванов с Борисов е част от официалната програма на неговата визита.

Премиерът Борисов е разпоредил на външния министър Екатерина Захариева също да не приема македонския президент, твърдят още източниците на „24 часа“.

„Срещите наистина са отказани. Не искаме да се намесваме във вътрешните работи на нашата съседна държава. Нашата позиция е принципна и е ясна, както и на цялата международна общност“, потвърдиха от пресцентъра на МС.

„Ясна е и позицията на президента на Република Македония. Българското правителство не вижда смисъл да бъде използвано във вътрешнополитическите дебати в Скопие. Ключова за бъдещето развитие на нашата съседна държава е интеграцията в ЕС и НАТО и тя не бива да бъде поставяна под въпрос“, се казва още в изявлението на МС, предаде и Канал 3.

Причината да отказа на двете срещи е абсолютно арогантното поведение на Георге Иванов вчера по отношение на постигнатото споразумение за името в спора между Гърция и Македония.

Скандалът е изключително мащабен, споделят осведомени. Не само Атина – абсолютно всички в ЕС са разочаровани от поведението на македонския президент и оценяват действията и изявленията му като много лош начин да се саботира процесът по постигане на споразумение и процеса на евроатлантическа интеграция на Скопие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук