СКАНДАЛ В DAILYPRESS-bg.com! Враца се тресе! Биячи нападат хора на публично място, районният прокурор Събинска мишкува

Агенция "Дейли Прес" ще следи внимателно действията на прокурор Събинска и ако биячите не бъдат задържани, ще изпратим сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров

0
7176
Може ли прокурор Събинска да гарантира на обществото,че тези тримата няма да нападнат друго дете във Враца?

От четири часа Враца се тресе от сензационното видео, което агенция „Дейли прес“ публикува ексклузивно тази сутрин. На него ясно се вижда как трима самозабравили се мъже нападат младеж, докато той изпълнява служебните си задължения в хотелски комплекс край града. В публикуваното от медията ни разследване категорично са установени както самоличността на пострадалия служител, така и тази на биячите му.

На вниманието на прокуратурата: Трима нападнаха и пребиха брутално младеж пред ресторант във Враца /снимки и видео/

Нападението е извършено през светлата част на денонощието, на публично място, пред очите на майки с деца. Въпреки това тримата хулигани не са задържани от полицията и не е им взета мярка от районната прокуратура, защото заявили, че са били нападнати и пребити от 17-годишния Бетино Георгиев. Пълният запис от охранителните камери на ресторанта обаче ясно показвт, че те лъжат.

17-годишният Ричърд Спасов, 51-годишният му баща Румен Спасов и 29-годишният Антонио Иванов отиват в ресторанта с ясната цел да пребият непълнолетния мъж. И дума не може да става да се образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител, тъй като те са запечатани на видеото и е ясно кои са лицата. Как пък на нито един полицаи не му направи впечатление, че подалият сигнал на тел. 112 Бетино е целият в кръв и синини, а върху уж нападнатите трима мъже няма нито една драскотина?! Логично и възниква въпросът какво още трябва да направят агресивните мъже, за да бъдат най-после арестувани? Единият от тях в личния си профил в социалната мрежа дори размахва огромен нож – ще чакаме да разпори някой прокурор ли, за да се сетим, че е опасен за обществото?!

Във всяка европейска правова държава тримата биячи досега щяха да бъдат арестувани и осъдени по бързата процедура. Във Враца обаче не е така. Районната прокурорка Цветомила Събинска е силна, когато трябва да преследва журналисти, които пишат за нейна катастрофа, но сега мишкува и разчита случаят безпроблемно да отшуми. Всеки кадърен административен ръководител на прокуратура би поискал от своите подчинени да действат незабавно и смело, а не да се занимават със съмнителни жалби на скандални измамници от Враца.

Понеже днес е петък и вероятно врачанските магистрати от районната прокуратура вече мислят за уикенда и лятната си отпуска, ние скромно ще напомним на колебливите представители на съдебната власт какво пише в чл. 325 (1) от НК: „Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до 2 години или с пробация, както и с обществено порицание“. Оставяме на читателите ни да преценят доколко този побой над 17- годишен младеж на работното му място, е нещо нормално и не представлява неуважение за обществените порядки. Явно прокурор Събинска не вижда нищо притеснително в това един млад човек да бъде пребит пред гостите на сватба и пред очите на майки с деца.

И още нещо: в чл. 207 (1) от НПК пише, че „Досъдебно производство се образува, когато са налице достатъчно данни за извършено престъпление“. Тук също оставяме на читателите ни да преценят дали в изнесеното от нас, като факти, видеоклип и снимки има достатъчно данни за извършено престъпление и каква е причината за отказа на прокуратурата да се задейства в скандалния случай.

Агенция „Дейли Прес“ ще следи внимателно действията на прокурор Събинска и ако биячите не бъдат задържани, ще изпратим сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров. Нека нейният работодател да види как се раздава правосъдие във Враца и да прецени дали да се пребиват непълнолетни граждани пред майки с деца е неговото разбиране за правова държава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук