Скандал! Прокопиев се скри позорно от журналисти – натикаха медиите в стаичка, за да не задават неудобни въпроси

0
581

Олигархът Иво Прокопиев организира 10-та годишна среща на бизнеса с правителството при невиждани и нечувани мерки за сигурност в хотел „Балкан“, бивш „Шератон“. Параноичното отцепване на участниците във форума от журналистите, които трябва да информират за неговата работа стигна до там, че представителите на медиите бяха изолирани в отделно помещение на първия етаж, докато дебатите се водят на втория. Журналистите буквалноса натикани вмалка стаичка, само за да не задават неудобни въпроси на олигархът и компания.Достъп до участниците в срещата под надслов „България в глобалната несигурност. Рискове и възможности за икономиката“ е ограничен само за подрани медии, които ще направят протоколни снимки в началото на заседанието и след това също ще бъдат отстранени от залата.

Журналистите ще могат да наблюдават срещата на видеоекран, но все още не се знае дали ще имат възможност да зададат въпроси на организаторите и участниците във форума.

Според програмата му първият панел ще бъде воден от жената на Прокопиев – Галя Прокопиева и от управителя на „Капитал“ Алексей Лазаров. На него трябва да говорят премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев и политологът Иван Кръстев, както и еврокомисарят по разширяването на ЕС Йоханес Хан.

Във втория панел думата ще бъде дадена на финансовия министър Владислав Горанов, гуверньора на БНБ Димитър Радев, шефът на Сибанк Петър Андронов и шефът на Райфайзенбанк Оливер Рьогел.

Третият панел е отреден за правителството в лицето на вицепремиера Томислав Дончев, министъра на икономиката Божидар Лукарски, министъра на енергетиката Теменужка Петкова и още трима представители на различни институции. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук