Скандал! Путин отряза Лили

0
2813

Лили Иванова е поискала рекордния хонорар от 100 000 долара, за да пее на юбилея на Владимир Путин, но руският прези­дент е отрязал мераците й

На 7 октомври догоди­на Путин ще навърши 65 години. Предвижда се по този повод в Москва да I има голям благотворите­лен концерт със звездите на руската и световна­та естрада. Музикални мениджъри, които отговаряли за участието на различни знаменитости, вече телефонирали на певците, за да ги питат дали биха участвали без хонорар. Идеята била  концертът да бъде около рождения ден на президента, но не на самата  дата.лили иванова

Примата на родната естрада също получила по-1 кана, но останала изненадана, че офертата е да пее без пари. От руската страна просто щели да й осигурят 5-звезден хотел и билет за самолет в биз­нес класа. Лили обаче настоявала за хонорар, при това доста солиден.

„Всяко нещо си има цена. Моята е 100 000 до­лара“, отсякла Лили. От щаба на Путин обаче не смятали да водят пазар­лъци с нея, още повече че на благотворителния концерт се Вочаквало да се изправят световни знаменитости от ранга на Алла Пугачова, Фи­лип Киркоров и София Ротару, за които било въпрос на чест да пеят за руския президент, От Москва веднага от-1 рязали легендата. Най- вероятно вместо Лили от България ще участват Бисер Киров, Георги ! Христов и дует „Ритон“, които нямат подобни финансови изисквания.

Лили нашумя в Русия още през далечната 1960 г. Първите й изяви са на сцените на Моеква, Ленинград и Новосибирск. По времето на соца Вечната Амбър поч­ти всяка година има срещи с руската публика, а самата Лили има много приятели сред руския шоубизнес и артистичен; елит. Изпълнителката на „Панаири“ се познава с Алла Пугачова, но двете не са близки. Покрай  бившия си съпруг Филип Киркоров Алла е приятелка с дует „Ритон“.

Според запознати руският президент се познавал с Лили, тъй като по негово настояване тя  бе специален гост на галаконцерта за откриване на Годината на Русия в България през януари I 2008 г. Тогава Владимир  Путин дойде у нас по покана на тогавашния президент Георги Първанов и двамата заедно откриха концерта в зала 1 на  НДК. Преди това българската прима гостува  на Путин в Москва и му подари бутилка с ракия. Руската публика пък показа обичта си към из­пълнителката на „Ками- но“ и през 2013 г., когато  тя беше единственият чуждестранен гост на юбилейния концерт в Кремълския дворец на нейния близък приятел – известния поет Иля Резник. Самият той също е писал текстове за Лили.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук