Скандал! Рени обрана от мъжа си

0
4012

Чалга ветеранката остана без покрив над главата, има само гараж
За да не й ги вземат данъчните, певицата прехвърля всичките си имоти на бившия си съпруг Борис Пилософ
Днес няма нищо и разчита на подаянията му

Фолк певицата Рени е била обрана до шушка от собствения си съпруг! Позабравената чалга икона в момента е гола като пушка, след като всичко, което е имала, е прехвърлено на мъжа й Борис, с когото обаче в момента са в процес на развод. На практика, звездата на масовия жанр от близкото минало е напълно разорена и разчита на благоволението на неверния си мъж.
„Разорена съм! Наивно вярвах в любовта и бях жестоко измамена. Сега нямам нищо – нито семейство, нито мъж, нито апартамент, а съм работила години наред”, жалва се пред приятели изпълнителката на „Като птица съм свободна”. Певицата разчита на подаянията на Борис, който й е определил скромна месечна сума, с която да гледа децата им.
Рени тези дни усилено работи в Лондон и лъска позавехналата си слава. Ресторант „Каприз”, механа „Старата къща” се тресат от сръбско, гръцко, че и от български народни песни, друсат се хора, мятат се гьобеци. До края на май Рени обяви, че ще пусне и две нови песни, подготвяла дует и клип с певец от Сърбия, а медиите в Белград многозначително пишели, че с колегата й били повече от приятели. Едва ли целта на тези фукни из соци¬алните мрежи е само да бъде подразнен бившият й неверен съпруг Борис Пилософ. Рени здраво е заработила, в това няма съмнение, а доскоро живееше тихо и кротко в Израел, хвалеше се, колко й е спокойно там. Запознати казват, че сега вече няма шега – подгонил я е гладът!
Добруването й свършило след раздялата с неверния съпруг Борис Пилософ. Затова майката на две деца е принудена отново да облече тясната рокля и да грабне микро-фона.
Рени е останала не само без финансова опора след развода си, а както показва Имотният регистър – и без собст¬вен дом. Единствената й недвижима собственост е гараж от 15 квадратни метра в столичния квартал „Павлово”.
Явно Рени доста сляпо се е доверила на съпруга си. Според наш източник тя е била придумана от него да му прехвърли всичко по време на брака им. Но да не я жалим – певицата-пионерка на чалгата се разделя със собственост¬та си в опит да преметне данъчните. Вероятно така е била посъветвана от Борис Пилософ, който доскоро беше най-близкият й човек.
Неприятностите с данъчните започват през 2003 г. Точно тогава обаче Рени купува разкошен апартамент в столичния квартал „Манастирски ливади”. В регистъра е вписана с моминската си фамилия Гайтанджиева. Само две години по-късно – през 2005-а, тя продава дома си на Борис Пило¬соф. Вероятно, за да не й го запорират данъчните, тъй като се оказва, че тя с години не си е плащала налозите. Малко преди това тя е напуснала „Пайнер”, там не й правели достатъчно реклама, а лансирали новачки, оплаква се Рени.
От НАП обаче не са сантиментални, а детайлно пресмятат заработките й още от 1989 г. Изчисляват, че е натрупала 100 000 германски марки, 20 000 долара, а също и десетки хиляди норвежки и шведски крони, финландски марки, кипърски лири. Става ясно, че има и спестявания в швейцарска банка. Рени обяснява, че е натрупала тези пари от песни и тлъсти бакшиши по кораби, фериботи и таверни. Освен това зет й кипърецът Андреас Пердиос, който е съпруг на сестра й Людмила, й дал назаем 80 000 лева. С това богатство Рени си ку¬пила не само апартамента в „Манастирски ливади”, но и няколко скъпи коли – „Опел”, „Мерцедес”, „Ауди” и „Ягуар”. За тях обаче не могла да извади никакви фактури пред НАП.
В крайна сметка данъчните одрусват Рени с акт за 140 000 лева. Докумен¬тът е получен от Борис, като неин пълномощник. Певицата веднага оспорва тази сума в съда и в крайна сметка е осъдена да плати на НАП само 36 000 лв.
Докато текат разправиите, от данъчните слагат запор на малък апартамент на Рени в столичния квартал „Люлин”1. Панелката е само от 56 кв. м и вероятно заради това не е „продадена” на Борис. Възбраната тегне над жилището от август до ноември 2005 г. и веднага щом пада, Рени го продава.Reni-i-Boris-01
През 2008 г. певицата купува нов апартамент от 93 квадрата в „Павлово” и гараж от 18 кв. м. С този дом се разделя в края на 2010 г., но само няколко дни по-късно се сдобива с офис на две нива от 93 кв. м., разположени в партер и сутерен отново в „Павло¬во”. Тя купува и три гаража в същата сграда – два по 25 квадрата и един от 15 кв. м. От 2011 до 2013 г. Рени се разделя и с тях, продава ги и така остава на свое име само с гараж от 15 кв. м. Скучно описание на сделки, което обаче добре илюстрира старата поговорка за „хитрата сврака”, която паднала в капана с двата крака.
По времето, когато певицата воюва с данъчните, съпругът й Борис Пилософ започва усилено да прехвърля фирмите си на бедни цигани-бушони. Той бърза да се раздели с компаниите си, които дължат милиони левове данъци на НАП.
Покрай тези тарикатлъци става ясно, че бившият състезател по тенис на маса е станал „работодател” на боса на СИК Румен Николов – Пашата. Борис Пидософ назначава бившата барета през 2006 г. във фирмата си „Джакомо”, като му дава заплата от 6500 лева. Румен Пашата се води „специалист”, каквото и да значи това.66728af81e58d4c55425e92daf1ce524
Когато данъчните разра¬вят фирмата, става ясно, че трудовият договор на сикаджията е фиктивен. Бил сключен само за да се оправдаят разходи. По същото време се оказва, че Пашата има трудов договор в друга фирма и там го осигуряват на максимална сума.
Докато тече тази бъркотия от данъчни ревизии, проверки, фиктивни назначения и реални продажби на фирми, по- малкият брат на Борис – Аспарух Пилософ, е далеч от семейните премеждия. Той е в политическия кабинет на тогавашния икономически министър Румен Овчаров. Заема престижния пост на директор връзки с обществеността и протокол на министерство на икономиката и енергетиката! Но както се казва, всеки с късмета си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук