Скандал!!! Само в Дейли Прес: МУЗИКАТА ОТ ПЕСЕНТА НА ГРАФА „А ДАНО, АМА НАДАЛИ!” КРАДЕНА ОТ ЯМАЙСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛ!

0
706

Най-новата песен на скандално нашумелия Криско за тази година Drope Some, стартира ефирното си излъчване с жестоко обвинение за плагиатство. Според специалисти, основният ритъм на парчето е откраднат по най-арогантен начин от песента на американеца Тайга Bitch You Betta Have My Money.
Хора от музикалния бранш обясняват, че оригиналът на Тайга е качен за сваляне още през март 2012 година, като песен от сборния диск на Уай Джи. Криско пък е приключил писането на своята творба чак през декември и като цяло е имал достатъчно време, за да получи вдъхновение от парчето на калифорниеца, което за щастие на нашия нотописец така и не стана популярно в Щатите.
Парадоксално е, че поредният скандал около Криско се заформи само една седмица, след като бе награден с приза за бест бийтмейкър на 2012 година. Хората от неговия екип обаче отхвърлиха всички твърдения за плагиатство и обвиниха журналистите, че пишат поредните измислици. Неговият пиар агент Борислав Иванов заяви:
„Пишат всякакви измислици за Криско. Първо съчиниха, че е болен от СПИН, после, че страда от наркотична зависимост. А с последните твърдения за плагиатство няма да направят нищо друго, освен да му докарат малко безплатна реклама”.
Владимир Ампов – Графа също бе обвинен през лятото за кражба на интелектуална собственост. Според специалисти, в своя мега хит „Дим да ме няма” той е гепил части от размазващия хит на Noisia & Mayhem ft. KRS One – Exodus, които доста успешно „имплантира” в собственото си парче. Скандалът около това обаче бе потушен успешно още в началото и малцина научиха бруталната истина.
От няколко дни насам меломани пък са убедени, че парчето му „А дано, ама надали” също е крадено. Те оприличили музиката на тази на ямайски изпълнител. Била много специфична и нямало как да се сбърка. Призовават специалистите в тези области да не оставят нещата така, за пореден път, а да разследват „случая”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук