СКАНДАЛ ! САМО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Цветан Василев финансира „Биволъ“!

0
1763

Банкерът-беглец налива пари в пиар агенцията на издателя на сайта за „разследваща“ журналистика Асен Йорданов и гаджето му Алберта Алкалай

Върлият враг на Цветан Василев – сайтът за „разследваща“ журналистика „Биволъ“, се оказа финансиран от… банкера-беглец. Медията изпълнява заръките на финансиста, довел до фалит собствената си банка КТБ, алармираха пред Nbox потресени читатели на сайта, зад който стои единият от синовете на Недялко Йорданов – Асен.

Преди време цяла поредица от публикации по темата „Корпоративна търговска банка“ и нейното източване се превърнаха в емблема на „Биволъ“. Незнайно как, от година и половина, т.е. малко преди краха на КТБ, статиите срещу самата банка и Цветан Василев рязко секват. За сметка на това тръгват публикации, които не касаят пряко финансиста от Габрово, скрил се в Белград, а са пряко насочени срещу депутата Делян Пеевски.

Всичко това намира своето обяснение във връзката между издателят на „Биволъ“ Асен Недялков Йорданов и Цветан Василев.

По това време банкерът изведнъж, в прилив на добри чувства, решава да подкрепи финансово Българската федерация по шахмат. „Случайно“ обаче обслужващата пиар агенция на федерацията е „Имидж Едвъртайзинг“, което се вижда и на интернет страницата й www.image-advertising.net.

Едноличен собственик на „Имидж Едвъртайзинг“ ЕООД се оказа друга фирма – „Айдиъс Фор Янг Имидж“ ООД – САЩ. Дружеството е регистрирано в офшорната зона Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ. С протокол от 31 декември 2013 година в търговския регистър Асен Недялков Йорданов става действителен и законен пълномощник на фирма „Айдиъс Фор Янг Имидж“ ООД. По този начин издателят на „Биволъ“ получава пълните права да управлява „Имидж Едвъртайзинг“ ЕООД.

Като управител на фирмата в търговския регистър е посочена Алберта Леон Алкалай. Проверката ни показа, че Алберта е жената до Асен Йорданов. Двамата нямат официален брак, но не е тайна, че живеят заедно и в момента. Двамата имат и друга обща фирма – „Бивол“ ООД, чрез която притежават и едноименния сайт.

Какво обаче се получава?

Собственикът на „Биволъ“ е получил пари от Българската федерация по шахмат, която пък от своя страна щедро е била финансирана от Цветан Василев и вече фалиралата му банка КТБ.

Смяната на тона на сайта към финансиста, укрил се от правосъдието в Сърбия, е повече от явен. Лесно може да се провери, че статиите на портала и атаките на Цветан Василев са насочени именно срещу Делян Пеевски. Депутатът е поставен в дъното на аферата „КТБ“, като същевременно Цветан Василев индиректно е оневинен за щетата от 4,2 млрд. лева.

След всичко това оставяме на нашите читатели сами да преценят дали има връзка между банкера-фараон и сайта „Биволъ“. Във всеки случай отправяме един съвет – не пишете във фейсбук страницата на сайта директни въпроси дали „Биволъ“ получава пари от Цветан Василев. Веднага ще бъдете наругани и обвинени, че сте „платени тролове“. Не разваляйте комфорта на „разследващите журналисти“, превърнали сайта си в машина за пари, тъй като вече е ясно кой язди „бивола“. Поне докато има пари.

Уважаеми читатели, бъдете сигурни, че в момента, в който тази публикация стане достояние на кръговете около Асен Йорданов, в „Биволъ“ ще цъфнат поне две публикации срещу Цветан Василев, за да се демонстрира независимост от банкера. Но вече знаем, че това е част от играта в стремежа на „Биволъ“ да продължи да върти схемите си: или ставаш клиент на пиар агенцията на Алкалай и Йорданов, или получаваш очернящи публикации за теб и твоя бизнес в сайта за „разследваща“ журналистика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук