СКАНДАЛ ТРЕСЕ „МАЙЧИН ДОМ“! 4 дни преди термина жена РОДИ МЪРТВО БЕБЕ и ридае: Убиха го докторите…

0
2005

Жестока история за починало в утробата на майката бебе четири дни преди термина й бе разказана в групата „Раждането в разкази“ във Фейсбук. Ужасът се случва в СБАЛАГ „Майчин дом“, като според почернената родилка виновни са д-р Ивета Райчева, д-р Сузана Нашар и д-р Васил Димов.

Bnews публикува без редакторска намеса разказът й:

Загубихме бебето си 4 дни преди термина поради откровена лекарска грешка. Отговорните лекари са от СБАЛАГ „Майчин дом“: д-р Ивет Райчева, д-р Сузана Нашар и д-р Васил Димов.

Следях последните 2 месеца от бременността си в частния кабинет на д-р Иват Райчева на ул. Марица 10 в София. Тя щеше да е моят избор на екип. Д-р Райчева знаеше статуса ми – на 36 години и бременна след втора инвитро процедура. Терминът ми беше на 20.11.2015г. Десет дни преди термина тоновете на бебето бяха слаби, споделих с докорката, че вече не мърда много. Тя ме увери, че било нормално в девети месец, нямало много място… Повика ме чак след 6 дни – на 16.11.2015г. пак за мерене на тонове, този път в Майчин дом. Тоновете пак бяха много слаби, бебето не беше мърдало от 2 дни. Вместо да предприеме спешно раждане, Д-р Райчева ме изпрати у дома да си взема багажа и да се върна за приемане в болницата и следене на тоновете по 2 пъти на ден!! Така загубихме още 2 часа. Когато се върнах в болницата, нейната смяна беше свърила и тя беше тръгнала към частния си кабинет.

Посрещнаха ме д-р Сузана Нашар и д-р Васил Димов, на които дадох същата информация – цяла седмица слаби тонове и немърдащо от 2 дни бебе. Те, вместо да ме заведат в родилна зала, ме каиха на етаж 5, където се следят проблемни бременностти и ме поставиха в манипулационната за измерване на тонове. Тоновете отново бяха слаби. В момента в който двамата лекари разбраха, че съм пациентка на д-р Ивет Райчева, изгубиха интерес към мен и ме оставиха сама в манипулационната за 40 мин., през които бебето умря. Чух последните 2 удара на сърчицето му…. Мъжът ми чакаше в коридора и докато намери медицински персонал, минаха още 5-10 мин. Накрая дойде една акушерка, която запояна усилено да търси липсващи тонове поне 10 мин. След още 5-10 мин. ме свали на етаж 3 в родилното, където се установи пълна липса на сърдечна дейност.

Последва най-големият кошмар, който може да се случи – раждане на мъртво бебе. Оказа се, че пъпната връв е усукана. А бебето можеше да бъде спасено в продължение на една седмица, но безхаберието и немарливостта на тримата лекари го убиха.

За мен д-р Ивет Райчева, д-р Сузана Нашар и д-р Васил Димов са убийци, пълни непрофесионалисти и изцяло меркантилни.

Не искам да навлизам в подробности за това какво преживяваме в момента, как се лекуваме психически и какви са последствията за семействата ни, но е много тежко. Не правете грешката да се доверявате на тези трима лекари. В момента сме завели дело срещу тях, подали сме сигнал и в Българския лекарски съю зи се надяваме на справедливост.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук