СКАНДАЛ тресе света на спорта! Изхвърлят Русия от Олимпиадата?

0
1296

Всички руски спортисти може да бъдат отстранени от участие на Олимпийските игри, които ще се проведат през лятото в Рио де Жанейро. Това разкри президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах. По думите му подобна крайна мярка ще се вземе, ако се докаже системна употреба на допинг от руски състезатели, информира ПИК.

„Ако системата открие доказателства за съществуването на организирана всеобхватна схема за допинг, която засяга няколко спорта, Международните федерации и МОК са длъжни да предприемат крайната мярка“, разкри той.

Бах добави, че МОК има намерение да докаже още веднъж на всички, че организацията стои зад чистотата на Олимпийските игри.

Междувременно Руският олимпийски комитет заяви, че ще предостави всякаква възможна помощ в разследването. От комитета добавиха още, че споделят позицията на МОК и всички спортисти, които са използвали допинг, независимо от страната, която представляват, трябва да бъдат наказани и да не участват на Олимпиадата.

Причина за разследването са публикации в международната преса за предполагаемото мащабно използване на допинг от страна на руски спорти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук