Скандал! Шефката на „Зов нюз“ се опита да наложи цензура за катастрофата

0
1830

Големият борец за свобода на словото и за правене на истинска журналистика – шефката на малкия врачански сайт „Зов нюз“ Мария Димитрова, се опита да наложи цензура над информацията за предизвиканата от нея катастрофа. Журналистката оказа груб натиск върху репoртер на агенция BulNews, който единствен документира неприятния инцидент.  

Димитрова поиска случаят да не бъде огласяван и да не бъдат публикувани нейни снимки. Това е грубо противоречие с нормите за правене на журналистика и с работата на истинските медии, които винаги са обективни при отразяването на събития и инциденти.

Въпреки, че след инцидента Мария Димитрова слезе от смачканата кола без никакви наранявания, след като проведе няколко телефонни разговора, на местопроизшествието дойде линейка.

Докато медиците я преглеждаха, тя продължаваше да се кара с нашия репортер, което отново потвърждава липсата на наранявания и остава загадка защо бе нужна намесата на спешните медици.

Най-вероятно те бяха извикани по съвет на нейни близки лекари и нищо чудно да е свързано с носенето на отговорност за ПТП-то.

На този етап категорично е ясно, че виновник за инцидента е именно Димитрова, която не е спазила правилата за движение по пътищата.

След употребата на алкохол, неспирането на знак „Стоп“ е едно от най-тежките престъпления на закона.
Не е ясно как ще погледнат на това от фондация „Америка за България“, които припознаха в нейно лице свестен и обективен журналист и по тази причина финансираха малкия врачански сайт.

Сега се оказва, че това поведение е само фасада, а всъщност Мария Димитрова е човек, който не спазва правилата, наложени от обществото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук