Слави Трифонов облече тениска „Системата ни убива“

0
30200

Шоуменът Слави Трифонов и продуцентската компания „Седем осми“ прегърнаха каузата на майките на деца с увреждания.

Слави облече черна тениска с надпис: „Системата ги убива“ и организира концерт в небезизвестната зала O2 Арена (The O2 Arena) в Лондон на 9 юни, който ще премине под същия надслов.

Не пуснаха майките с черни балони и тениски в парламента

Не пуснаха майките с черни балони и тениски в парламента

Те имаха среща с депутатите социалисти

Шоуменът припомни случая от преди месец, когато майки на деца с увреждания протестираха и не бяха допуснати в парламента. Черните тениски, с които бяха облечени майките, станаха символ на протеста им. Именно заради формалния дрескод на майките бе отказан достъп до парламента. Случаят стана повод и за разразилия се скандал между депутати от БСП и от ГЕРБ.

И социалната комисия не чу родителите на деца с увреждания

И социалната комисия не чу родителите на деца с увреждания

Хасан Адемов не им даде думата

„Ние подкрепяме тезата, че сме българи, че има такъв народ, а не че има такъв дрескод“, заяви шоуменът.

Именно шоуменът и екипът му от „Шоуто на Слави“ бе в основата и на друга голяма кауза: „Българската Коледа“, започната от президента Георги Първанов и продължена от наследниците му Росен Плевнелиев и Румен Радев.

Вера Иванова от конфедерацията видимо развълнува каза, че трудно намира думи. Самият факт, че в момента сте облечени с тези тениски е много за нас, обърна се Иванова към шоумена.

Тя припомни, че от години протестират и се борят за правата на децата, които са обречени на бавна и мъчителна смърт.

Припомняме, че освен за уговорената среща в парламента, родителите на деца с увреждания, не бяха чути и от депутатите от ресорната парламентарна комисия.

Въпреки последвалите извинения, исканията на майките на децата с увреждания за отпадане на ТЕЛК решенията и цялостна реформа в политиката за подкрепа на децата с увреждания, не бяха подкрепени.

На родителите на деца с увреждания Слави Трифонов обеща не само морална, но и материална подкрепа.

Всички приходи от продажбите на билетите от концерта в Лондон ще бъдат дарени на Конфедерацията за защита правата на децата.

В концерта ще участват „златните момичета“ от българския национален ансамбъл по художествена гимнастика – бронзови медалистки от олимпиадата в Рио де Жанейро, танцьорите от ансамбъл „Филип Кутев“, заедно с балет „Магаданс“ и Криско. Ценовият диапазон на билетите е от 20 до 80 паунда.

Майки на деца с увреждания се молят да надживеят рожбите си

Майки на деца с увреждания се молят да надживеят рожбите си

Дете със здравословен проблем се чувства най-спокойно при чистачките в училище

Евгени Димитров – Маестрото заяви, че не могат да останат безучастни към съдбата на децата и техните майки.

Ние сме частна компания. Това е, което можем да направим„, каза Димитров.

Всеки зрител на концерта ще получи последния албум с патриотични песни на Ку-Ку бенд, а томбола ще осигури възможност най-запалените фенове да влязат зад кулисите и да усетят атмосферата преди началото на концерта в най-желаната от всички световни изпълнители сцена.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук