Сладоледена диета за маймуните във Варненския зоокът

0
1105

С плодов сладолед се разхлаждат в летните жеги маймуните във Варненския зоокът, съобщи вчера шефката му Иванка Стоянова. Близането на леденото изкушение помагало на приматите да преодоляват по лесно високите летни температури и същевременно се превръщало в истинска атракция за посетителите. Сладоледът бил включен в менюто им от петък, когато трябвало да глътнат лекарството си за обезпаразитяване. Според Стоянова, една от мъжките маймуни усещала веднага неприятната миризма на хапчето. Със сладоледа работниците от зоокъта обаче успявали да прилъжат инатливи мъжкар.

В началото на седмицата 8-те маймуни, които са от породата „Мона“ и „Зелена морска котка“ ще продължат да ближат сладоледите на Нестле, докато изгълтат всичките си лекарства и след това ще получават ледения десерт само в дните с най-непоносими горещини. Най-тежко понася жегите един от любимците на варненските деца, сибирският тигър Геро, коментира Стоянова. Той обаче има басейн, за да се разхлажда, когато температурите станат непоносими. Тигрицата Мирали обаче е непрекъснато във водата и се плацика на воля.

Мечката Свобода, която навремето стана популярна в цяла България, след като палавник я боядиса със син спрей, също не излиза от басейна си. Излезе ли от него, тя бърза да се намести под сянката под дърветата, както правят и останалите общо 300 диви обитатели на зоокъта. Най-голямо е посещението в животинския атракцион сутрин и в късния следобед, когато е по-хладно и туристите и гостите на града съчетават ходенето и прибирането си от плажа с опознавателна обиколка в зоокъта. Най-много са чуждите туристи, а сред тях преобладават руснаците, коментира още Стоянова./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук