СЛЕД МЕГАСКАНДАЛА С ОФШОРКИТЕ: Волен Сидеров кани Владимир Путин в България!

0
1298

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров подготвя официална покана до руския президент Владимир Путин за посещение в България, пише в. Стандарт. Желанието на депутата е Путин да дойде у нас колкото се може по-скоро, дори и преди края на лятната сесия на парламента.

„Никой не е канил руския държавен глава от 2009 г., което е чудовищен пропуск“, обяснил Сидеров. Той обявил пред свои депутати преди дни и намеренията си след няколко седмици да посети отново Държавната Дума на Русия (долната камара на парламента в Москва). Преди да изпрати поканата до Путин обаче, лидерът на „Атака“ трябва да се допита до дипломатите от Министерство на външните работи.

Последното посещение на Путин в България бе през 2010 г., когато президентът на федерацията се срещна с премиера Бойко Борисов по време на първия му мандат. Тогава двамата разговаряха за енергийните стратегии на двете държави. Путин си тръгна от страната ни и с подарък от Борисов – кучето Бъфи от породата българско овчарско куче.

Припомняме, че преди два дни Путин бе замесен в световен мегаскандал, свързан с офшорни фирми за милиарди. Вчера обаче от Кремъл отрекоха спекулациите около връзката на руския президент с аферата./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук