След нападението над медици: Повдигнаха обвинения на синовете на починалия пациент

0
153
Повдигнаха две обвинения на нападателите на лекаря от Спешното отделение в Самоков. Едното е за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, а другото – за хулиганство. Това каза адвокатът на двамата мъже Аделина Натина, цитирана от NOVA. По-рано стана ясно, че от петима арестувани снощи, в ареста са останали двама – именно синовете на починалия в болницата пациент.

За извършеното от тях, законът предвижда до 3 години затвор.

Прокуратурата ще поиска двамата да останат в ареста до 72 часа, заяви районният прокурор на Самоков Ваня Танева. Заради намерението на братята да признаят вина и сключат споразумение с прокуратурата, съдът може да реши да им наложи административна глоба или пробация.

По-рано съпругата на починалия мъж заяви, че ще съди лекарите. “Започнаха да ни бутат и да ни гонят, за да излезем навън. В един момент нямаше никой при него. Той остана сам с апаратурата. Никаво внимание не му обърнаха в “Бърза помощ”. Поисках да го закараме в София, не ни дадоха”, разказа Маргарита.

Жената заяви, че синовете й нямат общо с побоя, тъй като те самите не са били в добро физическо състояние, след като научили за смъртта на баща им. “Нападението беше от мен, не от синовете ми. Аз хванах доктора да го бия, а той се затвори в стаята”, заяви вдовицата.

Петрова обяви думите на лекарите, че съпругът й имал придружаващи заболявания, за “лъжа” и каза, че ще ги съди.

Kъм 19.20 часа в събота в РУ-Самоков постъпил сигнал от фелдшер във Филиала за спешна медицинска помощ в града, че са били нападнати от група хора. Незабавно на място са изпратени полицейски екипи. По първоначални данни е установено, че около 17.30 часа мъж е бил доведен от неговите близки в тежко здравословно състояние.

Въпреки усилията на медицинския екип пациентът е починал. Вследствие на това пред спешния кабинет се събрала тълпа, която разбила вратата. При опита за саморазправа докторът бил ударен неколкократно, а апаратурата –  разхвърляна. Медицинските специалисти се затворили в стая за отдих, последвали нови опити за взломяване на врати. С оглед своевременното овладяване на ситуацията и недопускане ескалиране на напрежението са мобилизирани всички сили на РУ-Самоков, придадени са и допълнителни екипи от жандармерията и съседни районни управления.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук