След огнената вендета в Галиче: Гореният и бит Веселин Таушанов бяга от България

0
1377

Ще избягам от държавата! Продавам всичко и се махам! Категоричен съм, че ако до един месец няма арести напускам страната. Това каза пред tribali.info бившият кандидат-кмет на Галиче, собственик на ферма и заведение и опонент на настоящия кмет на скандалното село Ценко Чоков – Веселин Тушинов.Думите на Тушинов са провокирани от поредно посегателство срещу него. Както БЛИЦ съобщи, тази нощ пред дома му беше подпален личния му автомобил „Гранд Чероки“. Преди време беше запалено и заведението му в Галиче, а той самият е нападнат с брадва. За всичките престъпления Тушинов посочва един и същи човек като извършител – сина на Ценко Чоков Мартин.

„За пореден път ме палят. За пореден път, вече няма държава! Свидетели колкото искаш на тези случаи, но според полицията ние не сме надеждни. Сигурно не съм видял кой ме удря с брадва или какво? Закони за тях няма. Плащат си и си правят каквото искат. Държавата стои и гледа безучастно. Това е действителността в Галиче. Абсурдите тук са ужасяващи – палят те, бият те и после те съдят. Полицията и в момента пази семейството на Радослав Алексиев от фамилията Чокови, защото преди 3 дни отново са влезли в дома им, за да ги запалят”, възмущава се Тушинов.

Бизнесменът разказа, че за последния палеж е получил заплаха по-рано същия ден. По думите му към 18.30 във въпросната вечер Мартин Чоков минал покрай него, показал му среден пръст и директно казал „Ще мреш, кучко!” В коментар във Фейсбук пък синът на кмета написал на Тушинов, че ще му „завре брадвата отзад“.

„Той тормози цялото ми семейство, жена ми, децата ми. Как може един човек с условна присъда и куп дела срещу него да продължава да прави каквото си иска?”, пита се Тушинов.

Потърпевшият разказа, че е подал над 15 жалби в полицията за неспирния тормоз, но според разследващите това не били директни заплахи. Тушинов дори бил глобен с 2 000 лева за подаден сигнал на телефон 112.

„Искам да живея в нормална държава. Това е реалността в Галиче и ако нищо не се промени продавам всичко и се изнасям в чужбина, за да мога да живея нормално“, завърши Тушинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук