Слънчевото затъмнение вещае библейски потоп

0
1360

Затъмненията са едни от най-знаменателните астрологични събития. При тях небесните тела се подреждат на една ос, при което се превръщат в проводник на огромно количество невидима енергия. Още древните звездобройци са знаели, че тя може да промени съдбата на човека и цели народи в една или друга посока. Именно през февруари месец се случиха две такива събития. Първото бе лунно затъмнение, а две седмици след него дойде и слънчевото. С помощта на астролога Маргарита Паскалева се опитахме да отговорим на въпроса какво ни вещят те в обществен, политически и личен план.

За разлика от лунното затъмнение, слънчевото е доста по-значимо от астрологична гледна точка събитие, защото ще окаже влияние върху живота ни през следващите 6 месеца. „Затъмнението от 26 февруари попадна в 8-ия градус на Риби и съвпадна с планетата на водата Нептун. Както у нас, така и по света може да се очакват много големи наводнения. Също така не изключвам тежки размирици с бежанци и конфликти на религиозна основа“, започна тълкуванието си на звездната карта Маргарита Паскалева. Заради съвпада в нея на войнствения Марс и взривоопасния Уран пък имало вероятност от нови тежки атентати. А причината – тези две планети правят тежка квадратура с Плутон, който се свързва с масова смърт на големи групи хора.
„Има сериозна индикация от инциденти в началото на март, втората половина на април и началото на месец май“, даде времевата рамка на повишен риск Паскалева.

България

В хороскопа на държавата слънчевото затъмнение засяга втория дом, който отговаря за финансите. „Тук новините са добри. Имаме тригон със Сатурн и секстил с Луната. Това ще рече, че можем да очакваме инвестиции в икономиката ни. По-активни ще бъдат бизнесмените от арабския свят. При производството ще имат успех дейности, свързани с фармацевтика, обувки, търговията с горива. Като тук правя една вметка за възможни спекулации, особено с бензин, дизел и газ около ретроградния цикъл на Венера (2 март-17 април)“, обясни прозорливата дама.
Във вътрешнополитически план звездната карта подсказа за вероятностни размирици, стачки, но не чак толкова големи. По-трудните периоди за държавата ще бъдат краят на април (след 21-ви) и целият месец май. Тогава конфликтите щели да тресат всяко ниво.
„Ето и сега не е никак случайно, че полицейските служби се тресат. Марс, който се свързва със сектора на сигурността, е в неблагоприятна позиция в хороскопа ни. Това веднага се отрази с рокади в МВР“, обясни жената, която е на „ти“ с езика на звездите. Що се касае до предстоящите парламентарни избори, тя само намекна, че ще има хаос и „големи машинации и манипулации на вота“. „Бедна ни е фантазията какво ще се случва при намаляваща Луна и този Нептун на 26 март“, категорична бе Паскалева.

Зодиак

В личен план слънчевото затъмнение ще повлияе съдбоносно хората, родени през първите декади на Близнаци, Дева и Стрелец и част от Рибите (родените между 24 и 28 февруари). При тях ще има различен тип събития, активирани от различните домове (12 на брой житейски сектори – б.а.).
„Например при Девите затъмнението се проектира в седми дом. Това показва, че ще имат промени в партньорските отношения, брачните и бизнес връзки. При Стрелците се задават сътресения около родители, майки, бащи или недвижими имоти. Близнаците ще имат смени на началници, нови проекти, а са възможни и колизии около родители. Рибите ще търсят нов път в живота и нова идентичност“, маркира общите астротенденции Паскалева.

Късметлиите

По думите й доста добри позиции за следващите 6 месеца ще спечелят представителите на останалите водни знаци и последният от земните. „Раците буквално ще се отворят към световете – едни с пътешествия, а други с книгата в ръка и учение. Скорпионите ще имат голям късмет във всичко, дори хазарт. Козирозите ще имат добри новини около роднините си, а също и голям шанс за придобиване на движими имущества, като тук най-малкото ще бъде покупката на кола. Лъвовете пък ще получат финансово рамо от благодетели“, даде своята прогноза астроекспертката. Тя все пак поясни, че всичко ще зависи дали затъмнението сключва отрицателни аспекти (квадратури, опозиции) или положителни аспекти (тригон, секстил) в хороскопа на всеки човек. Тази уговорка в доста голяма степен щяла да важи за представителите на астрознака Риби.

Съдбоносни промени

„Пак казвам – не е задължително нещо негативно да се случи. Просто напрежението при февруарските затъмнения бе толкова силно, че човек ще го усеща като някакъв конфликт, нежелани промени. В бъдеще обаче можем да видим, че промените са били за добро“, успокои астроложката.
Пояснява, че затъмненията не вещаят непременно лоши събития. Защото те могат да бъдат и с положителен знак – като сватби, раждане на деца, придобивки, идване на власт на нови управници. Марги даде за пример дори себе си, че след една такава каскада от лунно и слънчево затъмнение преди 7 години е била зарината от работа, но пък така се е стабилизирала финансово.

Дивиденти

Иначе от звездната конюнктура на последните космически сенки дивиденти ще натрупат хората, занимаващи се с душевните страдания на хората, като психолози, психиатри и религиозни служители. Фармацията също ще продължи да се развива ударно. В медицински план подредбата в приблизително на една ос на Слънцето, Луната, Земята и Нептун създавала предпоставки за усилване на инфекциозните болести, психически сривове, дори опити за самоубийства.
„Ако при лунното затъмнение се активира северният кармичен възел, носещ добри възможности, то при слънчевото бе засегнат южният възел (наричан още Опашката на Дракона – б.а.). Той се свързва с кармата, която човек носи от този или минал живот и дава доста злокобни поличби. Всичко това, в комбинация с Нептун, който пък е проводник на психически заболявания, злоупотреби с опиати, прави картинката не розова. Около това затъмнение хората масово могат да психясат, ако се почувстват силно разочаровани или неуравновесени емоционално от дадено събитие. В същото време ще се засили желанието за употреба на алкохол, наркотици. Особено да внимават Риби, Деви, Близнаци и Стрелци от първата декада. Хората от тях, които по принцип са по-лабилни, да бъдат в по-хармонична атмосфера и съответно да си пият хапчетата, ако имат предписани такива“, заключи Маргарита Паскалева.
В сектора на земетресенията хороскопът на затъмнението показал още, че страната ни ще се размине с големите трусове. Най-голяма опасност ще има за Япония, Северна Америка, Чили, Аржентина, Индонезия и по-сеизмичните райони в зоната на Атлантическия океан.

Луната стимулира хората на науката

Хороскопът на космическите сенки показа, че лунното затъмнение (от 11 февруари) е доста по-щастливо за човечеството. Паскалева разясни, че земната сянка е скрила месечината в 22-рия – 23-ия градус на астрологичния знак Лъв. „И Слънцето, и Луната от това събитие правят хармонични аспекти, което ще бъде много положително по отношение на науката и изкуството. Разбира се, ще го има и отрицателното въздействие, което неминуемо идва заради силната космическа енергия. Със сигурност лунното затъмнение е белег за приключване на даден етап от живота на човека. Най-активно ще се прояви при Лъвовете, родени през месец август. Други знаци също могат да очакват приключване на събития, а къде ще се проявят те, зависи от хороскопа на всеки човек“, тълкува звездните знаци столичанката.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук