Слънчев бряг под обсада от НАП, ДАНС и МВР, над 400 проверени

0
1506

Два дни след кървавата престрелка, Слънчев бряг почерня от ченгета. Униформени буквално окупираха курорта и започнаха масирани проверки. Старт на акцията бе даден късно вечерта в петък.  Хора на ДАНС и Икономическа полиция тръгнаха по ресторанти, барове и дискотеки, придружавани от екипи на НАП. Успоредно с това тече и паралелна акция за проверка на скъпи лимузини, както разпореди преди броени дни премиерът Борисов. „Да се провери всеки един луксозен автомобил, който влезе в курорта през сезона – произход на средства, фирми, на кой се води, как е купен и как докаран“, гласеше заповедта. Безпрецедентните мерки идват като отговор на жестоката вендета, разиграла се в ресторант „4 you“ между групировките на Митьо Очите и Божо Кравата, при която Митьо Очите беше прострелян с пет куршума, неговият гард Сашо Водолаза загина, а друг от хората му бе тежко ранен.

Късно вечерта в петък униформени ченгета буквално окупираха Слънчев бряг и завардиха пътища и алеи.

Както разпореди премиерът, те спираха за проверка всяко луксозно возило. На място се изясняваше на кого е колата и каква е връзката на собственика с ползвателя. Оказа се, че повечето от проверените джипове и лимузини официално се водят на частни фирми. „Колата е на мъжа ми“, „поради ми я гаджето, но не ми я прехвърли“, „взех я назаем от приятел за няколко дни“ , бяха част от отговорите, които даваха дамите и господата, настанени зад воланите на скъпите и лъскави коли.

Повече от 400 лица са били проверени по време на акцията, както и 25 заведения още в първата нощ. В два от нощните клубове са засечени данъчни нарушения –  в първият е установено, че липсва  касов апарат, в вторият е спипан, че не издава касови бележки. В хода на проверката е арестуван мъж, който е бил обявен за общодържавно издирване. Проверките в курорта продължиха до зори, а в събота сутринта втора акция на ДАНС застъпи току-що приключилата. Агенти и данъчни заедно са атакували 7 търговски обекта и офиси на частни фирми в Несебър, Слънчев бряг и Бургас. До момента са иззети 16 компютъра, 5 сървъра и 4 флашки, които ще бъдат проверени за нелегален софтуер.

От склад на едро пък иззети касов апарат, документи и 30 000 лева, които не са били отчетени на каса.

Акциите в курорта продължават и поне засега нямат краен срок.

Проверките текат дискретно и сред туристите няма никакво напрежение. Повечето от почиващите в момента дори не са разбрали, че е имало престрелка със загинал. Сдобилият се с печална слава ресторант  „4 you“ е запечатан и не работи от злополучната нощ на 8 юни. Цялото заведение е облепено със сигнални полицейски ленти и никой не може да влезе вътре. Вероятно ресторанта на Божо Кравата ще остане с хлопнати кепенци до края на сезона. /монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук