Сметките за топла вода може да ни опарят, ако не пуснем инкасаторите да ни отчетат водомера

0
1157

Абонатите, които не пуснат инкасаторите за отчет на водомерите им ще плащат големи сметки за топла вода. За това предупреждават от най-голямата фирма за топлинно счетоводство, предаде Би Ти Ви. Ако не се осигури достъп, санкцията е начисляване на до 100 кубика на човек за сезона.

„Ако сметнем, че цената на кубик топла вода е 10 лева, в даден имот има един обитател и той не осигури достъп, могат да му бъдат начислени до 1000 лева наказателна санкция”, посочи Георги Борисов от фирма за дялово разпределение.

Освен утре на обяд и в неделен ден от 16 ч., заради многото празници се налагат отчети в почивните дни около 24 май и Гергьовден, казват от фирмата. Те предупреждават, че санкциите за неотчетен водомер са двойни след промени в наредбата за топлоснабдяване.

Особено внимателни трябва да са абонати, на които топломерите на радиаторите в кооперацията са с дистанционен отчет, но не и водомерите, а това довежда до шокиращи изравнителни сметки за топла вода. Изравнителните сметки могат да бъдат коригирани в рамките на три месеца, което променя и сметките на съседите. Новото е, че след този срок преизчисляване дори и с подписите на 2/3 от собствениците няма да се прави.

В случай че и двата отчета бъдат пропуснати, абонатът може да поиска допълнително посещение, което обикновено се плаща 7 лева за това плюс по 3 лева за отчет на всяко отоплително тяло и водомер./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук