Созопол поиска сливане с общините до турската граница

0
868

Така щели да се спестят ресурси, твърди кметът на Созопол Панайот Рейзи

Кметът на община Созопол Панайот Рейзи обяви идеята си за сливане на 4 общини в една. По думите му досегашните общински центрове – Царево, Приморско и Малко Търново трябва да се слеят в един, заедно със Созопол.

Така на практика четирите самостоятелни общини ще се превърнат в една с един административен център, обясни градоначалникът.

Според него по този начин щели да се спестят ресурси, включително и по-малко чиновнически места, а от друга страна бъдещият общински център щял да получава повече субсидия от държавния бюджет. Така парите щели да се разпределят по-ефективно и ползотворно.

Созополският градоначалник даде и друга идея, как е удачно да се слеят общините Поморие и Руен. Той посочи, че ново административно разпределение е било заложено и в предизборната програма на ГЕРБ преди парламентарните избори. Колегите на Рейзи от съседните общини, нарочени за евентуално сливане, обаче не са във възторг от идеята.

„Всеки кмет може да коментира собствената си община, но не е коректно да коментира съседните. Не му се сърдя на Рейзи, той е ексцентричен и това е поредната му екстравагантна идея…“, коментира кметът на Царево Георги Лапчев./Стандарт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук