София почерня от полицаи заради протеста на „Възраждане“, парламентът опасан с метална ограда

0
220

Засилено полицейско присъствие в центъра на София. Множество полицаи и жандармеристи има във връзка с предстоящия втори протест организиран от „Възраждане“ в 11 часа днес. Основните им искания са свързани с отпадане на зеления сертификат и незабавно преразглеждане на бюджета в частта, засягащата ковид мерките.

Бул. „Дондуков“ вече е затворен от ул. „Раковски“ до Министерски съвет, предаде Novini.bg. Все още движението по бул. „Цар Освободител“ е отворено.

Както Епицентър.бг съобщи, сградата на Народното събрание е опасана с метална ограда от снощи.

1300 униформени от цялата страна ще бъдат разположени в центъра на София, за да предотвратят по-сериозни сблъсъци. Полицаите няма да носят оръжия, като по този начин ще опитат да демонстрират желание да не се стига до ексцесии.

Снощи в пространството около Народното събрание служители на МВР започнаха да разполагат заграждания, станали известни от протестите срещу Тройната коалиция на Орешарски.

Два камиона с огради, предназначени да възпират протестиращите от нахлуване в Народното събрание, пристигнаха на жълтите павета, а монтирането на загражденията започна от страната на парламента към Националната художествена академия.

При предишният протест на „Възраждане“ се стигна до напрежение, а демонстранти се опитаха да влязат в сградата на парламента.

До северния вход на парламента, откъдето традиционно влизат народните представители, да изразят своето недоволство от отпуснатите средства тази сутрин дойдоха служители на музеи и галерии. Те настояват за повече средства за заплати и за функционирането на музеите.

Преди ден на тяхното място бяха майките от „Системата ни убива“, които успяха да убедят депутатите за нуждата от увеличаване на помощта за хората с увреждания. Това стана факт след предложение на управляващата коалиция при гласуването на бюджета на държавното обществено осигуряване на второ четене вчера.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук