Социолог: Защо Бойко Борисов е успешен управляващ и изкуствен ли е рейтингът на президента Радев?

0
1318

Мира Радева дълго мълча и остана далеч от политическата сцена. Но наруши обета си и даде пространно интервю в роден сайт.

Бойко Борисов успя с управлението си на страната, защото влезе в обувките на Тато. Той доста добре е изучил методите на Тодор Живков, докато е бил негов охранител и в момента прилага модела му много точно, макар че строят е друг.

И сега имаме монополни икономически структури, монополно управление на държавата, монопол на една партия над останалите, монопол даже върху избирателите“, увери социоложката.

И допълни: „ГЕРБ печели избори и управлява, защото там  отборната игра всъщност е отборният интерес.

/За недоразбралите думите й, всеки в партията получава парче от баницата или суджука и за всеки е жизнено важно да продължава на всяка -цена да бъде във властта. Защото ако си член на партията, то ако не друго, получаваш топла службица и сигурност на най-ниско ниво и офшорни сметки, вили в Гърция и Франция и чатни самолети на най-високо ниво./

Бойко Борисов е политикът пенкелер. Той има изключителен политически талант да владее масите. Да бъде навсякъде, да казва мнението си по всички въпроси, да създава усещането, че проблемът на обикновения човек е негов личен проблем /пример с катастрофата на „Тракия“, където той спря и извлече политически дивиденти от едно обикновено автопроизшествие/. Той умее привидно  да зачеркне егото си и да раздаде справедливост.  И хората му прощават точно заради това, понеже знаят, че той може да отиде при тях и да ги чуе“, позамаза нещата  Радева.

Той е уважаван и у нас, и в ЕС, защото умее да балансира.

Ниският рейтинг на премиера Радева обясни с фактът, че просто е премиер.

Иначе ако бил президент, щял да има много по-голяма подкрепа, понеже в България било така. По принцип институцията президентство била много по-уважавана. Рейтингът на Румен Радев например не бил лично негов, а на институцията.

А Борисов обирал негативите, понеже бил само премиер.

Ако си разменят местата, щял да се размени и рейтинга.

Е, тук Мира не позна.

Ако ще и космическа совалка да яхне, човекът от Банкя натрупа достатъчно негативи пред народа.

И разликата му с Тато е тази, че като го свалят от власт, няма да се намята със скъсано одеало, а ще гушне някоя от офшорните си сметки и ще живее като цар.

Човек от народа, ама не съвсем!

Пък то и народ не остана.

Само управляващи!

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук