Спасяват от опасни висулки в нета и по телефона

0
446

51 констативни протокола и предписания за премахване на опасни висулки са съставили днес служителите на Столичния инспекторат. В район „Надежда“ има организирана комуникация с домоуправителите по телефона и в социалните мрежи“, съобщи пред „Труд онлайн“ директорката на инспектората Веска Георгиева.

Екипът ни я потърси във връзка със затоплянето на времето, което започва от утре. Очаква се с повишаването на градусите ледените късове, които висят от сградите, да започнат да падат, което поставя в риск пешеходците.

Георгиева обясни, че в днешния ден протоколи са съставени на управите на Народния театър, сградата на БАН до Народното събрание, СУ „Св. Климент Охридски“, както и на Съдебната палата.

Сградата на магистратите вече веднъж е предприела мерки, но заради променящите се температури непрекъснато се образували нови висулки.

„Много проблеми създават климатиците по фасадите на сградите. По тях има много висулки. За такива случаи днес имаме две глоби в район „Подуяне“, 2 в район „Надежда“, както и в „Слатина“, разясни Георгиева.

Като добър пример в борбата с висулките директорката на Столичния инспекторат даде „Надежда“.

„Районната администрация там е създала регистър, в който фигурират над 650 домоуправители. Днес, чрез позвънявания по телефона или със съобщения в социалните мрежи, 100 от тях са уведомени за опасни висулки по „техните“ сгради. Прави впечатление, че хората веднага реагират и махат ледените късове“, каза Георгиева. И допълни, че когато често се напомня за даден проблем, без разправии, той започва да се решава./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук