Специални контейнери ще събират запазените ни дрехи

0
998

Мащабна национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти (използвани, но в добдо състояние) от населението стартира от утре. Инициативата ще бъде реализирана от Областния съвет на БЧК в Пловдив в партньорство с частна фирма.контейнерИновативната система ще се реализира за пръв път в България, около 25 г. след въвеждането ѝ в Западна Европа. Кампанията ще обхване постепенно териториятa на цялата страна чрез поставяне на специални брандирани със знака на БЧК контейнери за дарение на дрехи и текстилни продукти.

Контейнерите ще бъдат разположени на ключови места в града, включително училища, детски градини, обществени, корпоративни и частни сгради и институции.

Кампанията е безсрочна и има за цел да приобщи хора от всички възрасти да бъдат екологично и социално отговорни и чрез своето участие да помогнат за стимулиране на дарителството, опазването на природните ресурси и запазването на ценни суровини за обществото и икономиката вместо депонирането им.

Официалният старт на кампанията ще бъде даден на 1 март 2016 г. от 10,30 часа в Многофунционалния център на БЧК в Пловдив, ул. „Изток“ № 48./Бинюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук