Спряха от движение 10 коли, тунинговани за гонки

0
1098

10 коли, пригодени за нелегални състезания, са били спрени от движение при акция на столичната полиция. Това съобщи зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

“Проверяваме всички коли с изменена конструкция. Това е превенция на гонките и шумното придвижване, което ще започне след месец”, обясни той. Повечето сигнали от граждани идвали за шума от незаконните състезания. Затова се проверява и дали някой автомобил не е тунингован със заменено гърне например. Именно при подобни проверки са установени 10 изменени коли, които са спрени от движение. “Призоваваме и собственици на пунктове за технически прегледи да не допускат такива коли да минават прегледите”, призова полицаят.

Подобни акции са ежемесечни, посочи Златанов и обясни, че тази година операцията е започнала по-рано като превантивна мярка.

“Знаем къде са повечето места за състезания и съставяме актове, но понякога гонките са по време на самото движение. Някой е тръгнал към работа, но на скоростно шосе решава да се състезава”, обясни зам.-директорът на СДВР.

Междувременно продължава и акцията на столичната полиция за крадени коли, кортежи, наркотици, оръжие и други незаконни дейности.

В неделя униформените спираха коли в няколко квартала и проверяваха както номерата на рамите, така и багажниците за дрога и оръжие.

Следи се и за незаконни кортежи. До момента са открити 4. По време на акцията бе задържан и соченият за наркобос Ивайло Борисов-Ториното. Мъжът бе отведен в 6-о РУП в четвъртък и пуснат с предупредителен протокол./24 часа

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук