Спряха строежа в „Овча купел“ и сезираха прокуратурата

0
5716
Снимка: BgNews.online

Спира се строителството на обекта в кв. 104-Б в район „Овча купел“, където рано тази сутрин пропадна неукрепен строителен изкоп.

Заповедта за спирането се издава от ДНСК заради допуснатото съществено отклонение от одобрените строителни книжа от фирмата „С. А. Г. Груп“ ЕООД, съобщават от Столична община. Отделно на това кметът на София Йорданка Фандъкова сезира Софийска градска прокуратура за строителната авария.

Новината на спирането на строежа дойде в момента, когато депутат и общински съветник от БСП бяха на мястото на инцидента и настояваха за проверка и наказани.

Извикани са проектантът по част „Конструктивна“ и надзорната фирма на обекта, на които е разпоредено да представят техническо решение за укрепване и засипване на пропадналия изкоп.

Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков е сезирал за случая Камарата на строителите в България.

От Столична община съобщават още, че по-рано тази седмица Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община стартира процедурата по изработване на задание за цялостен подробен устройствен план на ж.к. „Овча купел-1“. С плана ще се обособят урегулирани поземлени имоти за съществуващите жилищни блокове, необходимите терени за локални градини, ще се оптимизира мрежата от улични паркинги, като се проектират.

Процедурата по изработване на ПУП на ж.к. „Овча купел-1“ е по инициатива на кмета на район „Овча купел“ г-жа Христина Семерджиева и на база вече влязлата в сила кадастрална карта за района, както и засиления инвестиционен интерес породен от строителството на третия лъч на метрото.

Изработеният проект на задание за ПУП ще се представи на гражданите на района за обществено обсъждане.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук