Сретен Йосич пратил куршума на Бойко. Службите работят по версията за връзка на Цветан Василев със сръбския топ мафиот

0
3641

Сръбският топ мафиот Сретен Йосич е изпратил писмото с патрона до Бойко Борисов. Адресът на Ми­нистерския съвет на плика бил изписан с изрязани от вестници букви, за да няма почерк. Това е водещата версия, по коя то работят службите. Разследването на дръзката заплаха срещу премиера било поверено на най-големите криминални специалисти в България, разкриват надеждни информатори.

Пред медии Борисов коментира, че е нормал­но да получава запла­хи, след като властта била успяла да събере 3 милиарда лева пове­че от контрабанда през последната година.

Йосич е на свобода от­скоро, след като беше пуснат предсрочно от затвора в Белград.boiko_borisov

Там той беше за две убийства – на журналиста Иво Пуканич и на Горан Марянович. Апелативният съд в Сърбия го оправда за разстрела над журнали­ста, но по другата присъда си излежа наказа­нието.

Откакто Сретен Йосич, наричан още Амстердама, е на свобода, охраната на Бойко Борисов е усилена, защото сърби­нът е напълно свободен гражданин и може да си ходи навсякъде.

Сретен Йосич очевид­но има да урежда стари сметки с Борисов, защо­то именно под ръковод­ството на бившия главен секретар на МВР бе арестуван в центъра на София през 2002 г.

През 90-те години на миналия век сръбският бандит се укрива под чужди имена у нас и работи в комбина с групировката СИК, чрез която върти контрабандата с горива и оръжия за размирна Сърбия. В съдебна зала през 2009 г. Амстердама обявява в прав текст следното: „В България се чувствах сигурно, защото бях под закрилата на разузнавателния сектор, на Бойко Борисов, който по-късно стана кмет на София, и на Николай Гигов, собственик на ФК „Локомотив“ (Сф)“.

В началото на 1998 г. Йосич дори докарва в България съпругата и децата си. Използвайки един от паспортите си, в който пише, че се казва Марко Милосавлевич, наема апартамент в центъра на София недалеч от сградата на Министерството на вътрешните работи. По това време е издирван в цяла Европа за 23 поръчкови убийства, включително и на полицаи, за наркотрафик и пласиране на фалши­ви пари.

След акцията по за­лавянето на Йосич през 2002 г. антимафиотите ни получават сигнал за подготовка на бягството му от затвора. Заради това е преместен в ареста на Транспортна поли­цая след личната наме­са на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Така сърбинът успешно е екстрадиран в Холандия. Точно заради това Бо­рисов дълги години получаваше заплахи от Йосич, като през 2007 г. на граничния пункт Калоти­на беше хванат гранатомет, с който е трябвало да бъде ликвидиран сегашният български премиер.цветан василев 5_0

Според източници поръчител на заплахата може да е банкерът Цветан Васи­лев, който проявява от­ново медийна активност от Белград в опит да се оневини за фалита на КТБ. Не било изключе­но тъкмо негови хора да са се споразумели с Йосич, който има лични причини да се включи в атака срещу Борисов. Затова службите активно ра­ботели по версията за евентуални контакти на сръбския топ мафиот и криещия се в Сърбия банкер.

Източник: в-к Галерия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук