Среща на министър Валентин Радев в румънския парламент (СНИМКИ)

В рамките на министерската конференция на страните от Залцбургския форум, вътрешният министър разговаря с Дорел-Георге Къпрар, председател на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Парламента на Румъния

0
844
Снимка/източник: Пресцентър на МВР

Министър Радев проведе среща с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Парламента на Румъния, Дорел-Георге Къпрар. Двамата дадоха висока оценка на двустранното с сътрудничество, в това число в областта на вътрешните работи.

Министър Радев подчерта отличното взаимодействие на двете министерства на вътрешните работи  и благодари на Румъния за подкрепата, която оказва в защитата на външните граници на ЕС.

Румъния е сред най-активно участващите държави в операциите на Фронтекс на българска  територия, каза министърът. Много резултатна е и работата на съвместните патрули по българското Черноморие. Министър Радев запозна домакина с приоритетите и постигнатите от българското председателство на Съвета, изрази очакване за приемственост и пожела успех на предстоящото през първата половина на 2019  румънско председателство.

И двете страни имаме силен интерес да работим заедно. Така можем да бъдем много по-успешни, заяви Дорел-Георге Къпрар . С двустранните си отношения можем да бъдем пример за останалите държави в региона. Двамата потвърдиха готовносттта на двете страни за членство в Шенген и изразиха очакване в най-скоро време да бъде взето политическото решение за това.

Снимка/източник: Пресцентър на МВР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук