Срещу ултрасите: Дълъг арест, големи глоби и без мач доживот!

0
1217

Дълъг арест, големи глоби и доживотна забрана за посещение на мач предвиждат предложения за нови наказания за футболните хулигани.

Това стана ясно от думите на шефа на спортната комисия в парламента Славчо Атанасов.

3 конкретни точки в чл. 21 на „Закон за футболното хулиганство” ще определят какво точно означава футболен хулиган, каза Атанасов пред „Дарик“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Държавата ще бори хулиганите с повече камери и претърсвания
Задават ли се драконовски мерки срещу футболните хулигани?
Арести след мача, ранената полицайка в ИСУЛ
Новите текстове предвиждат тежки наказания за нарушителите – като арест до 25 денонощия, големи парични глоби, подписки в районните управления на МВР, полагане на принудителен обществено полезен труд до 80 часа и др.

При инциденти като този на 18 април, при който бе тежко ранена полицайка на дербито ЦСКА-Левски, на задържаните ще им бъде налагана забрана доживот да посещават спортни събития.

„Ако Законът бъде приет, ще се наказват дори феновете, които прескачат оградата и преминаването в друг сектор“, коментира още Славчо Атанасов.

Той съобщи, че законът ще бъде готов до 2 месеца. Според депутата в него се налагат толкова много промени, че реално това ще бъде един абсолютно нов закон, в който ще са взаимствани най-добрите законодателни практики от Испания, Англия, Италия и Холандия.

Атанасов обясни, че в закона ще бъдат упоменати конкретно ангажиментите на всяка една институция. Така ще се ограничи общата безотговорност, която според депутата е най-големият проблем в момента в България.

По публикацията работи: Вера К. Александрова

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук