СРУТИХА фабриката на „Каменица“

0
1303

Смог захлупи квартала до бившата бирена фабрика „Каменица“ вчера. От сутринта гъсти облаци прах се носеха във въздуха. Силният вятър разнасяше  мръсотията из целия район, оплакаха се в редакцията живеещите на бул. „Източен“. Дърветата от западната страна на тротоара са побелели от прах, който излиза на талази от порутените сгради.

Хората от съседните блокове са в стрес от ударите на машините и мръсния въздух. Не можем да дишаме,  изнесем ли прането, става на парцал, алармира жители на квартала, които живеят в кооперациите до „Каменица“. Фабриката е отцепена с висока ограда, която обаче не помага, пише „Марица“.

Фасадата на една от сградите все едно е улучена от бомба. Външната стена откъм улицата е пробита наполовина. Парчета бетон висят от артамутата.  През тесните процепи на оградата се виждат руините на изчезващата фабрика. Заедно със строителните отпадъци на сметището в Първенец отива и част от оборудването.

Според общинската наредба глобите за замърсяването на въздуха са от 300 до 800 лева, напомни директорът на Общинския инспекторат Ангел Славов. Следобед той изпрати екип на проверка в „Каменица“./БИ НЮЗ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук