Старозагорци дължат над 3 млн. лв. данъци

0
1088

Общо 730 данъкоплатци  от Старозагорско все още не са платили налога върху доходите по данъчните си декларации, подадени до  края на април 2016 г. Общият размер на неплатения до момента данък върху доходите в областта е в размер на 3,3 млн. лева заедно с начислените лихви. Това съобщиха днес от старозагорския офис на НАП.

Сред длъжниците, които закъсняват с плащането на деклариран данък над 5000 лв, били представители на свободните  и добре платени професии  като лекари, зъболекари, адвокати и други. Всички те са получили напомнително обаждане по телефона от данъчните, като им е посочен и срок за погасяване на дължимите суми. Ако упоменатият срок не бъде спазен данъчните инспектори щели да приложат крайните мерки като запор на заплати или на имущество за събирането на сумите по законния ред.

Обичайната практика при закъснение на плащането на подоходния данък е да се уведоми длъжника чрез напомнително електронно съобщение и чрез звеното за събиране на задължения в колцентъра, припомнят от НАП. Ако в договореният срок не постъпело очакваното плащане, случаят се предавал на публичен изпълнител, който започвал принудително събиране. То можела да включва запор на банкови сметки или друго имущество на длъжника, което  може да бъде обявено и за публична продан./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук