Стела Банкова: На Валери Симеонов е отредена ролята на „лошото ченге“, което пробва обществените реакции за рекетиране и заграбване на нови бизнес територии по Черноморието!

0
1205

„Някой „недобронамерен“ коментатор би казал, че с подвизите си по Черноморието Валери Симеонов разчиства пътя за нов министър на туризма от четата на патриотичните патриоти“, смята бившият независим депутат

Г-жо Банкова,  какво мислите за политическата обстановка у нас? Стабилно ли Ви изглежда правителството?

Стабилна е корупцията, обхванала министерства и агенции и превърнала се в начин на държавно управление. Дори твърде честите скандали за кражби и рекет чрез държавни институции не могат да разклатят това правителство.

Днес в България корупцията пише закон за антикорупция. Да, в това отношение правителството на Борисов е стабилно.

Говори се, че до седмица се готвят смени на министри. Очаквате ли нещо подобно?

Всяка смяна на министри, направена по матрицата на Борисов, ще се окаже ялова. Защото по време на трите правителства на Борисов периодично избухват скандали за корупционни практики при обществени поръчки, саниране, откраднати милиони при ремонта на НДК, грабежа на КТБ с участието на висши политици. Няма министерство, в което да не припламват скандали заради корупция. Сменят се имена, а порочното управление остава.

Какво се случва по Ваше мнение с „националистите“ у нас?

Продажните политици, които подкрепяха и първото, и второто правителство на Борисов, а днес участват в него, нямат нищо общо със защита на националните ни интереси.

С помощта на Сидеров в първия мандат бяха замразени пенсии и заплати, откраднати бяха 1 млрд 500 млн. от здравните ни осигуровки. Във втория мандат Сидеров, Симеонов и Каракачанов бяха част от окончателното сриване на здравеопазването и образованието ни, на тяхната подкрепа дължим 208 постановление, което задължава обеднелите общини с мизерните си бюджети да осигуряват жилища, здравни грижи, образование, храна на бежанците.  Охраната на небето ни от чужди държави. Унизителната ни васална външна политика.  Продължаващото ни   участие с военни контингенти в Афганистан.  Увеличаващото се военно присъствие на войски на НАТО в България и нескритата им подготовка за военни действия срещу Русия.

Къде тук виждате патриотизъм ?

Политици, които продават националните интереси на България, поставят се в услуга на чужди, антибългарски интереси не могат да бъдат наричани националисти.

Налице е девалвация на патриотичната и национална идея в лицето на тези, които ни управляват.

Как ще коментирате последните действия на вицепремиера Валери Симеонов?

Очевадно е, че нищо в клетата ни държавица не става без одобрението на нейния едноличен собственик. В този контекст ще припомня, че без солидни мотиви беше променен закон, за да се улесни работата на фирми на Патриотичните патриоти по изграждането на оградата на българо-турската граница – това беше оповестено публично в парламента от Корнелия Нинова. Да добавяме ли липсата на реакция по журналистическите разкрития, че в притежавания от Валери Симеонов мотел „Козият рог“ нощуват гранични полицаи. Голяма работа, че тук има конфликт на интереси, нали?!

Да продължаваме ли да питаме защо цената на оградата главоломно расте?

Е, на този колоритен фон Валери Симеонов хукна по Черноморието на война с високите децибели.

Продължение на Борисов ли е Валери Симеонов или предприема ходовете си на своя глава?

В държава, която си има едноличен собственик и дума не може да става, че някой ще си позволи да предприеме нещо, несъгласувано, неодобрено явно или задкулисно от  Борисов.
На Валери Симеонов е отредена ролята на „лошото ченге“, което пробва обществените реакции било за премахване на „клас прослужено време“, било за евентуално рекетиране и заграбване на нови бизнес територии по Черноморието.

И както винаги, когато стане напечено и се надигне обществено недоволство, в подходящия момент се появява Той – „доброто ченге“ – Борисов, който мигом и решително въздава справедливост.
Но и „справедливостта на доброто ченге“  май е избирателна.  Пример за това е липсата на реакция за споменатия  мотел  „Козият рог“.  Напусто някои заговориха за злоупотреба с власт и служебно положение с цел лична изгода.

Говори се, че „патриотите“ са поискали свой министър на туризма. Защо според Вас?

Някой „недобронамерен“ коментатор би казал, че с подвизите си по Черноморието Валери Симеонов разчиства пътя за нов министър на туризма от четата на патриотичните патриоти.

Зер, има още незастроени дивни кътчета, има още какво да се граби.

И това ако не е мощен мотив за нови министерски мераци?!

А ако някой все пак попита кой ни управлява, ще му отговорим, че ни управляват все още неосъдените за корупция, пране на пари, трафик, контрабанда, грабежи, изнудване и рекет.

Как оценявате поведението на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов?

Каракачанов не е нов политически саморасляк. Зад гърба си има депутатстване в пълна подкрепа на втория мандат на Борисов.

Да го кажем простичко – Каракачанов е ГМО-продукт между фалшив декларативен патриотизъм, но всъщност действащ като военен министър, който превръща България в активен участник в милитаристичната политика на НАТО с цел бъдещи военни действия срещу Русия. Медиите съобщиха, че на срещата на НАТО в Брюксел Каракачанов е подкрепил „засиленото присъствие на сили на НАТО по източния фланг“.

Според някои коментатори патриотичният патриот Каракачанов е първият български политик, който се е съгласил българска войска да бъде включена в действия на Източния фронт, т.е. срещу Русия.

Да питаме ли защо името на Каракачанов присъства многократно в книгата за посетители при банкера Цветан Василев?

Да питаме ли защо нямаше реакция от страна на Каракачанов, както и на всички министри, когато Борисов предостави най-напред на американския посланик Договора с Македония  ?  Тук васалната ни външна политика постигна своя позорен апогей.

Ще си позволя да припомня подобен срамен факт от васалното битие на родните ни политици.

В 39-тото НС пристигна писмо от Американската търговска камара, в което в почти ултимативен тон се нареждаше на депутатите как да променят Конституцията ни, за да се разреши продажбата на българска земя на чужденци. С точност до запетая родните депутати изпълниха това, което им се нареждаше. Против гласувах само аз и още двама колеги. Не е за пренебрегване факта, че копие от това писмо беше изпратено до посланиците на САЩ, Турция и Израел. Сега от дистанцията на времето изводите сами се налагат.

Как ще определите работата на президента  Румен Радев до момента?  Някои твърдят, че позициите му са хаотични, че търси еманципация от БСП, трети пък твърдят, че с поведението си днес той полага невидимите основи на нова, своя политическа сила. Какво мислите Вие?

Наскоро в социалните мрежи някой попита  „защо президентът бяга от болните български теми?“:
– за грабежа и фалита на КТБ
– за информацията на американския посланик, че факти за корупцията сред  родните висши управленски кадри  вече е достигнала до президента Доналд Тръмп
– а защо корупцията у нас си създава орган за антикорупция
– защо президентът Радев назначи за служебен премиер Огнян Герджиков, въпреки критичните публикации в медиите за дейността му като синдик на Агробизнесбанк и съвместната му работа с бизнесмена Борислав Славчев и въпреки скандалното освобождаване на Огнян Герджиков от поста председател на парламента по предложение на БСП.

После в отговор на тези парещи въпроси се появи защитен  отговор – защото президентът трябва да балансира. За мнозина думата „баланс“ е хубава, полезна и водеща до консенсус.

Все пак да продължим да питаме:
– какъв баланс при очертаващото се васално съгласие на България да се включи в натовските военни операции срещу Русия
– какъв баланс и в името на какво България изпрати поредния,  и то увеличен военен контингент в Афганистан.  От там се изтеглиха почти всички европейски държави. Васална България, редом със САЩ, е още там. И това  струва досега на най-бедната държава в ЕС – България – стотици милиони.
– какъв баланс, когато със съгласието на премиера Борисов   България ще приема още ,  и още,  и още бежанци на своя територия.
Грижата за нови изтребители и военни кораби не бива да заглушава отчаяния вик и тревога на българите заради напълно съсипаното и почти недостъпно здравеопазване и сринатото и обезличено българско образование и най-вече заради унизително мизерното съществуване на все по-обедняващото  ни население.

Поздравихме президента за върнатия корупционен Закон за концесиите и за спорното 208 постановление на Министерски съвет.

А дали ще се еманципира от БСП – негова воля и решение. Бъдещите му действия ще ни подскажат най-верния отговор.

И накрая – само ако изпълни мандата си с решителни действия в защита на живота и здравето на българите, осигуряване на безопасността им, запазване на националното им достойнство –
е, тогава може би хората на България ще му подскажат дали ще има път към своя нова политическа сила…

Преди седмица евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че „България има много ясен интерес Македония да бъде част от НАТО, за да не може чужди сили да взривяват в страната етнически конфликти“. Така ли стоят нещата в Македония?

Е, как да коментирам мнението на един патриотичен патриот, който в качеството си на евродепутат в ЕП е в една парламентарна група с ислямистката партия на Ердоган.

Види се, каузата на НАТО се е превърнала в „символ верую“ за родните ни пишман патриоти.

Има ли бъдеще  ЕС?

На този въпрос ми е най-лесно да отговоря, тъй като аз бях единственият депутат, който гласува против членството на България в ЕС, защото не бях съгласна това да става с цената на затваряне на 3-ти и 4-ти реактор на АЕЦ Козлодуй, защото се оказа, че 239 народни представители гласуваха ЗА, без да са прочели и ред от Договора, без да знаят какви ангажименти поема страната ни, какви квоти, какви задължения в отделните сектори. В изказването си тогава припомних, че полската делегация е преговаряла и през нощта, за да защити интересите си в областта на земеделието. А в България рапортувахме с безумен ентусиазъм, че сме затворили предсрочно всички глави в преговорния процес.

Членството в ЕС е пагубно за васални държави като България.

Васален е обаче и самият ЕС, след като допуска да се саморазрушава с пагубната си политика спрямо бежанците.

Интервю: Васил Петев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук