Стоянка отлага турне заради очите

0
1603

Гениалната ни комедийна актриса Стоянка Мутафова, която на 2 февруари навърши 94, преди седмица се завърна от Германия, където пожъна поредния небивал успех сред българските емигранти.

Сънародниците ни едва не понесли на ръце своята любимка, която ги удостои с голямата чест да празува рождения си ден заедно с тях. След представлението в българското посолство в Берлин я очаквало парти с вкусна торта за ЧРД.

Комедиантка №1 направи кратко турне в Германия с култовия си спектакъл „Госпожа Стихийно бедствие”, организирано от Петя Романова, която живее в Америка. Освен в Берлин актрисата се вихри на сцената и в Мюнхен, и в Нюрнберг. Дъщерята на акрисата Мария Грубешлиева – Муки раздала на почитателите на майка си своята книга, посветена на нея.

След завръщането си голямата Стояна не е подгънала крак. Веднага тръгва на турне със Сатиричния театър. Но умората си каза думата и тя решава да помисли малко за здравето си, въпреки че се чувства в перфектна форма. Затова отлага следващото си турне във Варна, Бургас и Шумен и се отдава на заслужена почивка.

Майка ми натрупа огромна умора

наистина не се щади, крайно време беше да помисли за себе си, още повече че на 1 март й предстои операция и на другото око”, сподели дъщеря й Муки. Както пръв написа „ШОУ”, легендарната българска актриса претърпя операция на перде на дясното око преди месец и сега вижда с него както преди 20 години. Акрисата дълго време четеше с лупа, но не се решавала на процедурата, но колежката й Адриана Андреева, която
преживяла същата операция, й вдъхнала сили.

Г-жа Стихийно бедствие ще се оперира отново при д-р Веселин Даскалов. Докато дойде време за лазерната интервенция и на лявото око, Стояна

ще снима епизод на „Столичани в повече”

„Защото много обича Любо Нейков и не може да му откаже. Има и едно представление на „Г-жа Стихийно бедствие”, разкрива Муки, която както винаги е взела в свои ръце грижата за гениалната си майка.

През септември Мутафова е канена и на поредното турне в Америка, но още не е взела решение дали ще тръгне на такъв дълъг път. Притеснена е от дългия 14-часов полет, но според близките й в крайна сметка ще се навие, стига да е жива и здрава.

Валерия КАЛЧЕВА,ШОУ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук