Страшен скандал между Москва и Запада! Русия обвини САЩ, Великобритания и Франция за убийството на лекарка в Алепо

0
1341

Руска военна лекарка е загинала след артилерийски обстрел на бунтовници срещу мобилна болница на Министерство на отбраната на Русия в сирийския град Алепо. Други двама медици са тежко ранени.

Има ранени и хора, които по това време са били на прегледи. Това съобщи говорителят на Министерство на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от Интерфакс.

Конашенков отправя и директни обвинения за смъртта на руската лекарка: „Кръвта на нашите военни капе от ръцете на поръчителите на това убийство. Тези, които създадоха, грижеха се и закриляха тези зверове в човешки образ, наричайки ги, за да се оправдаят пред своята собствена съвет, „опозиция“. Да, за вас говоря, господа от САЩ, Франция, Великобритания“, не спести критиките си Конашенков.

Той подчерта, че в Москва са наясно от кого точно бунтовниците са получил координатите на болницата.Според международното военно право лекарите са забранена територия за стрелба от която и да е армия при всяка война.А смъртта на руската лекарка попада в графата „военно престъпление“, припомнят военни експерти пред „Рен.тв“

Превод: ПИК 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук