СТРАШНА ТРАГЕДИЯ! Двама братя се удавиха в Поморие

0
4611

Двама мъже на 33 и 32 години от Пловдив се удавиха в късния следобед на плажа в Поморие пред Интерхотел „Поморие“. За малко покрай тях вълните да погълнат и друго момче. Трагедията се разиграла пред очите на 20-ина летовници на пясъка, които разбрали за случилото се при изваждане на безжизнените тела от водата.

Засега не са ясни причините на удавянето на двамата и дали са били плувци, но първоначалната версия е, че единият получил хипотермичен шок заради студената вода. Когато го видял да се дави, другият му се притекъл на помощ, но и той потънал.

Трагедията щяла да стане още по-голяма, ако във водата не се хвърлил бившият концесионер на плажа Апостол Петков, който спасил трети мъж, притекъл се на помощ на давещите се.

Около удавниците се завихри спор дали спасителите са си изпълнили задълженията, тъй като има разногласия дали плажът е бил в работно време. Според някои двамата пловдивчани са влезли във водата в 17,30 часа, а според други – в 18,10 часа. Работното време на водните гардове е до 18 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук