Стреляли по Митко Русия, за да мълчи

0
1376

Един от топсводниците в София, познат в подземния свят като Митко Русия, вероятно е нападнат с пистолет на „Цариградско шосе”, за да мълчи. Димитър Стоянов, по когото беше стреляно във вторник, се е разминал на косъм със смъртта като само неговият спътник е бил много леко ранен.„Изстрелян е цял пълнител срещу джипа „Рейндж Роувър”, с който се е водил Русия. Основната версия е, че не става въпрос за опит за убийство, а по-скоро за сплашване, дават му знак да мълчи, а срещу него има висящи производства, подсъдим е за различни престъпления, нападението може да дойде от доста посоки”, коментираха криминалисти от СДВР пред „Телеграф”.

Поне четири от куршумите са минали през стъклата на джипа по време на канонадата. Един от тях леко одраскал спътника на Митко Русия по ръката.

По време на огледа ченгетата останали като гръмнати, след като видели на предното стъкло на джипа да стои стикер на полицията. Камери на бензиностанцията заснели нападението и ченгетата вече имат описание на стрелеца.

Димитър Стоянов беше осветен и зрелищно арестуван на 14 декември преди пет години в акция „Силоваците”. Той бе посочен от спецпрокуратурата като тартор на група за изнудване, рекет и склоняване към проституция./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук