Стрии – как да ги накараме да избледнеят?

0
1590

Белезникавите и грозни линии по корема, горната част на ръцете, гърдите, бедрата и краката… Огромна част от жените, а и от мъжете, се сблъскват с този проблем, който води след себе си дискомфорт и притеснения.

Стриите най-често се появяват в резултат от рязко увеличаване или намаляване на телесното тегло. За съжаление, трябва да сме наясно, че тези белези няма как да изчезнат напълно, но има начини да избледнеят. Ето и някои от тях:

1. Лимонов сок
С високата си киселинност, лимоновият сок е едно от най-ефективните средства за защита от стрии или за тяхното избледняване.

Просто отрежете един лимон, изцедете сока му и втривайте нежно в засегнатите зони по кожата. Достатъчно е да поседи около 10 минути, след което изплакнете с леко хладка вода. За по-добри резултати, процедурата може да се повтаря и няколко пъти дневно.

2. Хидратант
Редовната употреба на овлажнители, покага на кожата да остане хидратирана и това може да подобри нейната еластичност, съответно и появата на нови стрии.

Хидратантите с какаово масло или алое вера са добър избор.

3. Масло с витамин Е
Витамин Е има силни антиоксидантни свойства и запазва колагенът в кожата, което я предпазва от увреждане.Масажирането с масло или олио с витамин Е, може да помогне много при дългогодишни и дълбоки стрии.

4. Алое вера
Както споменахме, стриите са индикация, че кожата е загубила своята еластичност. Невероятните свойства, които алое вера притежава, са много добре познати. Гелът от вътрешността на растението има способността да помага при различни кожни проблеми.

Разбира се, най-добре е да се използва директно гел от живото растение. Изрежете едно листо алое и изцедете гела. Масажирайте ежедневно засегнатите зони на кожата и постепенно ще забележите как стриите избледняват./puls

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук